FOTO GALERİ | Komünistlerden Ekim Devriminin 100. yılında görkemli buluşma

Komünistlerden Ekim Devriminin 100. yılında görkemli buluşma

FOTO GALERİ | Komünistlerden Ekim Devriminin 100. yılında görkemli buluşma

Türkiye Komünist Hareketi(TKH) 5 Kasım’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde Ekim Devriminin 100. yılında “Yeni bir cumhuriyet için…” başlığıyla görkemli bir buluşma düzenledi.

Etkinlik Enternasyonal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Enternasyonal Marşı’nın okumasının ardından açılış konuşmasını yapmak üzere TKH Genel Başkanı Aysel  Tekerek sahneye çıktı.

Tekerek konuşmasında “Gelin soma maden işçilerine, gezide yitirdiklerimize, ekim katliamında katledilen kardeşlerimize yoldaşlarımıza, cam işçilerine, üç yaşında başına türban takılan kız çocuklarına, tekel işçilerine verdiğimiz sözü tutalım..
Sömürüyü bitirecek, gericiliği yok edecek, faşizmi sonlandıracak, eşitliği , özgürlüğü, barış ve kardeşliği yaşatacak tek seçeneği güçlendirelim. Sosyalist Cumuriyeti ülkemizin kimliğine altın harflerle kazıyalım…Biz hazırız…

Türkiye Komünist Hareketi buradadır dostlar bu ülkenin gerçek TKP’si buradadır.” dedi.

Tekerek’in konuşmasının ardından sahneye TKH Merkez Komite üyesi Erkan Kılıç sahneye çıktı. 

Kılıç konuşmasında şunları kaydetti;

“Bizler bu ülkenin komünistleri olarak bu toprakların yarattığı birikime ve Türkiye işçi sınıfına inanıyoruz. Tıpkı Ekim Devrimini ortaya çıkartan koşullar gibi kapitalizme ve emperyalizme karşı ikirciksiz işçi sınıfının iktidarı hedeflediği bir mücadele yeni Ekim Devrimlerinin yolunu açacaktır.Yeni ekimler Türkiye işçi sınıfının mücadelesinin ürünü olacaktır!

Kılıç’ın konuşmasının ardından “Yeni Bir Cumhuriyet” buluşmasında söz işçilere verildi.

KHK ile işten atılan kamu emekçileri, İnşaat İşçileri, tarih yazan 90 Trakyalı Cam İşçisi  ve Kod-A işçilerinin temsilen kürsüde konuşan Özgür Karataş, Ekim Devrimi’nin işçi sınıfının hakları için çok önemli olduğunu belirtti. Özgür Karataş, konuşmasının sonunda, işçi sınıfının AKP’yi ve onun temsil ettiği burjuva diktatörlüğünü mutlaka yıkacaklarını ifade etti.

Direnen işçilerden sonra TKH Merkez Komite üyesi Kamil Tekerek söz aldı. Tekerek “Ülkemiz insanlarının adlı adınca gerçek eşitlikçi bir cumhuriyete ihtiyacı bulunuyor. Halkın devlet yönetimine katılması zorunludur. Sömürüye son verilen bir sistem gerekiyor. Gerçek laiklik ve bağımsızlık bu topraklara yerleşmesi elzemdir.” dedi.

Tekerek konuşmasını “Bu ülkede bir şeyler değişecekse Sosyalist Cumhuriyet kurulduğu zaman değişecektir.” diyerek bitirdi.

Tekerek’in konuşmasının ardından sahneye TKH Merkez Komite üyesi Kurtuluş Kılçer çıktı. Kılçer “Bizi kurtaracak olan, emekçilerin laik ve bağımsız Cumhuriyeti’dir. Yeni bir Cumhuriyet, ancak emekçilerin iktidarıyla mümkündür! Bu Cumhuriyet sosyalist Cumhuriyettir.

Türkiye Komünist Hareketi olarak, bu salonda bulunan bütün dostlarımızı ve yoldaşlarımızı sosyalist Cumhuriyet için örgütlenmeye çağırıyoruz.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, yeni bir mücadele dönemi başlatıyor! Türkiye işçi sınıfının ve emekçi halkın kitlesel partisi olmak için yola çıktık! Türkiye’nin Komünist Partisi’ni işte böylesi bir mücadeleyle kuracağız!” dedi.

Büyük buluşmada damgayı çocuklar vurdu.

Etkinlik sırasında sahneye çıkarak salonda bulunan ailelerine ve tüm Türkiye’ye mesaj verdi.

“Siz kurmazsanız biz kuracağız” pankartını taşıyan çocuklar salondan büyük ilgi gördü.

Çocukların ardında “Yeni Bir Cumhuriyet için…” buluşmasında “Sosyalist Türkiye Bildirgesi” açıklandı.

Bildirgede “Yeni bir Cumhuriyet, emekçilerin laik ve bağımsız Cumhuriyeti olacaktır. Yeni bir Cumhuriyet’i kuracak olan ülkemizin bütün değerlerini üreten emekçiler olacaktır.

Laik ve bağımsız bir Türkiye, insanca yaşam ve eşitlikçi bir düzen, para babalarının değil emekçilerin Türkiye’si ancak ve ancak sosyalist bir düzende mümkündür.

Emekçilerin laik, bağımsız Cumhuriyeti, sosyalist cumhuriyettir!

Yeni bir Cumhuriyet, ülkemizin ilerici, yurtsever, cumhuriyetçi ve emekçi halkının kendi kaderini eline almasıyla mümkündür. Ülkemizi gericiliğin karanlığından çıkaracak, emperyalizmin boyunduruğundan kurtaracak ve sermayenin diktatörlüğünden kurtaracak tek güç emekçilerin örgütlü gücüdür. Bugün halkın örgütlü gücü dışında bu gidişe dur diyecek başka bir güç yoktur. Yeni bir Cumhuriyet için halkımızı yaşamın bütün alanlarında ve parti saflarında örgütlenmeye çağırıyoruz.” denildi.

Büyük buluşma Fuat Saka ve Ezginin Günlüğü’nün konserleriyle bitirildi.