Fabrika yöneticisinden kadın işçiye cinsel saldırı

Bursa Gemlik Serbest Bölgesi'ndeki Yazaki fabrikasında çalışan kadın işçi cinsel saldırıya uğradı.

Fabrika yöneticisinden kadın işçiye cinsel saldırı

Bursa Gemlik Serbest Bölgesi’ndeki Yazaki fabrikasında çalışan kadın işçi cinsel saldırıya uğradı.

Otomotiv kablo donanımı alanında üretim yapılan Yazaki fabrikasında çalışan ve geçici olarak Kuzuluk Yazaki fabrikasına giden grupta yer alan genç bir kadın işçi, fabrikada yönetici olduğu öğrenilen M.G adlı kişi tarafından gece kaldıkları otelde kendisine tecavüz girişiminde bulunulduğu şikayetiyle jandarmaya başvurdu.

Olayla ilgili olarak soruşturma başlatılırken, bazı fabrika çalışanları aynı kişinin daha önce de Gemlik Yazaki fabrikasında bir kadın işçiye sarkıntılık yaptığını belirtti.

Birleşik Metal-İş’ten açıklama

Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Birleşik Metal-İş Kadın Komisyonu da yaşanan olayı kınadı. Komisyon’dan yapılan açıklamada, “Yazaki yönetimine bildiriyoruz; ulusal ve uluslararası iş ve ayrımcılık yasalarında tecavüz suçtur. İşçi kadınların çalıştıkları yerlerde insan haysiyetine yaraşır koşullarda çalışması en doğal ve sıradan insan hakkıdır. İşveren bu koşulları sağlamakla yükümlüdür. Sendikal örgütlülüğün olmadığı veya Yazaki’de olduğu gibi Türk Metal gibi sendikal anlayışların olduğu işyerlerinde kadınlar daha da korumasızdır. Ön yargılar, gelenekler çoğu kez kadınların yaşadıkları cinsel taciz ve saldırıları dışa vurmaktan alıkoyuyor. Buna bir de işsiz kalma korkusu eklenince kadınlar yaşadıklarını dile getiremiyorlar. Gemlik Yazaki’de kadın arkadaşımızın başına gelenlerin ne ilk ne de son olmadığını biliyoruz. Birleşik Metal İş Sendikası kadın işçileri olarak girmiş olduğu mücadelede yanında olduğumuzu duyuruyoruz. Kamuoyunu Gemlik Yazaki’deki gelişmeleri takip etmeye çağırıyoruz” denildi.