Forma reklamı da yetmiyor: Fenerbahçe'nin adını değiştirdiler

Doğuş Grubu ile sponsorluk için anlaşan Fenerbahçe yönetimi takımının adının da değişmesini onayladı.

Forma reklamı da yetmiyor: Fenerbahçe'nin adını değiştirdiler

Tüm kapitalist üretim ilişkilerinin egemen olduğu ülkeler gibi Türkiye’de de spor, sermaye grupları için büyük bir gelir kaynağı ve aynı zamanda reklam aracı olarak kullanılmaktan kurtulamıyor. Her biri ayrı birer para babasının elinde olan kulüplerde takımların kurumsal kimliğini temsil eden isimleri dahi değiştirilebiliyor.

İşte bunlardan birisi de Türkiye’nin en köklü spor kulüplerinden Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe’yle Ferit Şahenk’in sahibi olduğu Doğuş Grubu arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında sarı lacivertlilerin formasında “Doğuş” markası yazılı olacak. Ancak formadaki reklamı da yeterli görmeyen taraflar, takımın adının da “Fenerbahçe Doğuş” olarak değiştirilmesine karar verdi.

İmza töreninde konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, “Sponsorlukların artmasıyla Türk sporunda başarılarında arttığını görüyoruz” iddiasında bulundu. Yıldırım, Doğuş Grubu patronu için “Ferit Bey iyi bir Fenerbahçelidir. Kendi şahsına başta olmak Doğuş’un bütün ailesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.