Fırat Kalkanı 169 gündür devam ediyor, yaşamını yitiren asker sayısı 60

Fırat Kalkanı harekatı 169'uncu gününü geride bıraktı.

Fırat Kalkanı 169 gündür devam ediyor, yaşamını yitiren asker sayısı 60

Suriye’de Fırat Kalkanı harekatı devam ederken, El Bab kentinde IŞİD’in saldırısında 2 asker hayatını kaybetti, 15 asker yaralandı. Çıkan çatışmalarda daha sonra 2 asker daha yaşamını yitirdi. 169 gündür devam eden harekatta yaşamını yitiren asker sayısı ise 60’a yükseldi.

169’uncu gününde olan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında sabah saatlerinde El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik yürütülen operasyonlar sırasında IŞİD’lilerle çatışma çıktı. Çatışmalarda 4 asker hayatını kaybetti, 15 asker ise yaralandı. Yaralanan askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi’ne sevkedilirken, hayatını kaybeden askerler ise helikopter ile Gaziantep’e getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri de IŞİD’in ilk saldırısına ilişkin açıklama yaptı:

“Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 8 Şubat 2017 sabah saatlerinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 15 kahraman silah arkadaşımız ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.”

‘Stratejik tepeler ele geçirildi’

Ayrıca yapılan bir açıklamayla Türk Silahlı Kuvvetleri, El Bab’ın kontrolü için gece başlanan operasyonlar sonucu stratejik öneme sahip tepelerin TSK’nın desteğindeki Özgür Suriye Ordusu adı verilen cihatçı unsurlar tarafından ele geçirildiğini bildirdi.
Yazılı açıklamaya göre Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 169’uncu gününde IŞİD’e ait 254 hedef vuruldu, 58 IŞİD mensubu ‘etkisiz hale getirildi’. Koalisyon güçlerince El Bab’a düzenlenen 7 hava harekâtında ise 13 hedef imha edildi.