Filistin Devlet Başkanı, Beyaz Saray'a gitti

ABD Başkanı Donald Trump, Filisten Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Beyaz Saray’da görüştü.

Filistin Devlet Başkanı, Beyaz Saray'a gitti

ABD Başkanı Donald Trump, Filisten Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Beyaz Saray’da görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın açıklamasında konuşan ABD Başkanı Donald Trump, “Filistin ve İsrail arasında barışı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

ABD’nin Filistin ve İsrail arasındaki barış sürecine her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu ifade eden Donald Trump “İsrailliler ve Filistinliler barış anlaşması için beraber çalışmalı. Barış yolunda ciddi ilerleme sağlanmış ve bir gün İsrail ile barış anlaşmasına giden anlaşmaya imza atması için Abbas’ı yeniden burada ağırlamak isterim. En sonunda İsrail ile Filistin arasında bir barış anlaşmasının imzalandığını görmek istiyoruz” diye konuştu.

“Filistin halkında var olan potansiyeli açığa çıkaracak” ekonomik açılımları yapmaya hazır olduklarını belirten ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Filistin ile İsrail’in “barış”ından ne kastettiğini ve ilerleyen dönemlerde gerçekleşebilecek olan “barış” anlaşmasının özünün ne olduğunu da özetlemiş oldu.

“İsrail’in işgali son bulmalı”

İsrail’in Filistin’i, Filistin’in de İsrail’i tanıması gerektiğini belirten Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, basın açıklamasında şunları kaydetti: “İsrail’in, topraklarımızdaki işgalini sona erdirme zamanı gelmiştir. Bizim stratejik tercihimiz, 1967 sınırları çerçevesinde iki devletli bir çözüm temelinde barış anlaşmasına ulaşılmasıdır.” İsrail’in Filistin’i, Filistin’in de İsrail’i tanıması gerektiğine vurgu yaptı.