Fikret Orman ‘Mustafa Kemal’ pankartıyla ilgili konuştu: Siyasete girmek isteyen siyasetçi olsun

Fikret Orman, BJK taraftarının Süper Kupa maçında açmak istediği "Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa" pankartıyla ilgili taraftarları yalnız bırakacak açıklama yaptı.

Fikret Orman ‘Mustafa Kemal’ pankartıyla ilgili konuştu: Siyasete girmek isteyen siyasetçi olsun

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, dün akşam BJK ile Konyaspor arasında oynanan Süper Kupa finalinde yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Beşiktaş’ın yeni transferi Jeramain Lens’in imza töreninde konuşan Fikret Orman, BJK taraftarının stad içinde açmak istediği ancak izin verilmeyerek stada sokulmayan, “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” pankartıyla ilgili basın mensuplarının kendisine sorduğu soruya, “Bu sorunun muhattabı ben değilim” diye yanıt vererek şunları söyledi:

“Pankartın içeri sokulup sokulmaması bizim insiyatifimizde değil. Bu sorunun muhattabı ben değilim. Benim fikrim ise şu: Spor yapıyoruz, siyasi şeyler bizim işimiz değil. Beşiktaş’ta Pepe’yi, Negredo’yu Quaresma’yı seyretmek için geliyorlar. Siyaset siyasetçilerin işi. Siyasete girmek isteyen siyasetçi olsun.”

Ne olmuştu?

AKP ile yakınlığı ile bilinen Başakşehir Kulübü ile Club Brugge arasında oynanan maçta Başakşehir Kulübü taraftarları maç sırasında”Başkomutan” yazılı ve Erdoğan fotoğraflı pankartı açmıştı.

BJK taraftarı ise bunun üzerine Konya ile oynadıkları maçta “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” pankartını açmak istemişti ancak pankart stada sokulmamıştı.

Yaşanan bu olaya sosyal medya üzerinden çok sayıda tepki verildi.

Söz konusu pankartlar ise şu şekilde: