Fikret Orman: Euroleague hırsızlık organizasyonu, takım göndermek gerizekalılık...

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe'nin şampiyonluk ipini göğüslediği Euroleague organizasyonu için ilginç ifadeler kullandı.

Fikret Orman: Euroleague hırsızlık organizasyonu, takım göndermek gerizekalılık...

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, basketboldaki Euroleague organizasyonunu ‘hırsızlık’ ve ‘gerizekalılık’ olarak nitelendirip, buraya takım gönderilmesine karşı olduğunu açıkladı.

Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Fikret Orman, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın değiştirilmesini istediği stat ismiyle ilgili olarak, “Uluslararası bir isim bulmak istiyoruz. Yurt dışında örnekleri olduğu gibi Vodafone Park olabilir.” derken, Fenerbahçe’nin şampiyonluk ipini göğüslediği Euroleague için de ilginç ifadeler kullandı.

“Ben Euroleague’e karşıyım, hırsızlık organizasyonu. Takım gönderilmesine karşıyım.” diyen Orman, “İspanyol şirket kurmuş kulüplere yüzde vermiş. Büyük sponsorlar var. Fazla para vereni alıyorlar. O kadar para harcayacağım, para İspanyol şirketin cebine girecek. Maçları yöneten de şirketin para verdiği hakem. Darüşşafaka Doğuş’u Real Madrid karşısında yediler mesela. Real Madrid, CSKA para harcıyor oraya ama bence gerizekalılık. Biz Real Madrid değiliz. Rus patron da nereden geldiği belli olmayan parayı harcıyor. Fenerbahçe’nin şampiyonluğu tabii ki çok değerlidir ama kulüp olarak tamamen zarar ediyorsunuz buna karşıyım. Takım şampiyon olsa da göndermem. Götür oraya, git buraya oyuncuların canı çıksın. Takımlar kur sonra para İspanyollar’a gitsin.” diye konuştu.