Figen Yüksekdağ'ın vekilliğini düşüren heyet 'FETÖ'den ihraç edilmiş

Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin düşmesine neden olan mahkûmiyet kararını veren mahkeme heyetinin tamamının meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı.

Figen Yüksekdağ'ın vekilliğini düşüren heyet 'FETÖ'den ihraç edilmiş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşmesine neden olan 10 aylık mahkûmiyet kararını veren mahkeme heyetinin tamamının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı.

Figen Yüksekdağ’ın vekilliği, hakkındaki 10 aylık kesinleşmiş hapis cezası gerekçe gösterilerek düşürüldü. Yüksekdağ hakkında ‘terör örgütü propogandası’ yapmaktan 10 ay hapis cezası veren Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı eylül ayında Yargıtay tarafından onanmıştı. 5.5 aydır Meclis’te bekletilen karar, bugün Başbakanlık tezkeresi olarak Meclis’te okununca Yüksekdağ’ın vekilliği de düşürülmüş oldu.

Gazete Duvar‘da yer alan habere göre, Yüksekdağ’a mahkûmiyet kararı veren Adana 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zeka Kayalı ile hâkim Müslüm Uzun ve Cumhuriyet Savcısı Ahmet Mithat Temel’in ise 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından açığa alınarak tutuklandıkları ve daha sonra meslekten ihraç edildikleri anlaşıldı. Heyette bulunan hâkim Saniye Yalçın da meslekten ihraç edildi.