FHKC heyeti, Hizbullah Genel Sekreteri ile görüştü

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah FHKC'den bir heyet ile gerçekleştirdiği görüşmede, "Direniş ekseni şimdi İsrail ile olan çatışmaya odaklanmak için yeterli zamanı buldu" dedi.

FHKC heyeti, Hizbullah Genel Sekreteri ile görüştü

Filistin Halk Kurtuluş Cephesinden üst düzey bir heyet Lübnan’a ziyarette bulunarak Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ile görüştü.

Tesnim‘in aktardığına göre, Nasrallah saatlerce süren bu görüşmede, ABD tarafından Kudüs’ün resmi olarak İsrail’in başkenti tanınmasını ‘yeni bir Balfour Deklarasyonu’ olarak nitelendirdi.

“Direniş ekseni terörle mücadelede birçok başarı elde etmiştir ve şimdi, İsrail ile olan çatışmaya odaklanmak için yeterli zamanı bulmuştur.” diyen Nasrallah Filistinlilerin mücadelesini takdir ederek, milli birliğin korunmasını istedi.

Hizbullah Genel Sekreteri sözlerine şöyle devam etti: “İntifada sonuç verinceye ve amacına ulaşıncaya kadar, Filistin halkının imkanları bu intifadanın hizmetinde olmalıdır.”

FHKC Genel Sekreter Yardımcısı Ebu Ahmed Fuad’ın başkanlığındaki heyetin Nasrallah’la yaptığı görüşmede Arap ülkelerinin durumu, uluslararası konular, Filistin meselesi ve Donald Trump’ın Kudüs hakkındaki kararı ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu.

Heyet bu görüşmede, FHKC’nin İsrail’e karşı tüm faaliyetler ve işgal karşısında direniş için ortak bir program oluşturulmasına katılacağını vurguladı.