FETÖ'nün jandarma iddianamesi tamamlandı

15 Temmuz darbe girişiminde Jandarma Genel Komutanlığı'nda yaşananlar ile ilgili iddianame tamamlandı.

FETÖ'nün jandarma iddianamesi tamamlandı

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı’nda yaşananlara ilişkin iddianame tamamlandı. 9 sivil ve bir polisin yaşamını yitirdiği olayları konu alan iddianamede 244 şüpheli yer alıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Ender Coşkun tarafından hazırlanan iddianamede 244 şüpheli yer aldı. Jandarma Genel Komutanlığı’nda o gece Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı’ndan getirilen kursiyer teğmenler ve 28. Mekanize Tugayı’ndan getirilen zırhlı araçlar kullanılmıştı. Bu olaylarda yer alan 244 sanık Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanacak.

İddianamenin en önemli şüphelisi eski jandarma Albay Erkan Öktem. Öktem, 15 Temmuz gecesi TEM Daire Başkanı Turgut Arslan’ı vuran ve korumasını da öldüren kişi olarak biliniyor. Öktem, savcılık ifadesinde TEM Daire Başkanı’nı ve korumasını vurduğunu inkar etmişti. Ancak iddianamenin delilleri arasındaki güvenlik kamerası görüntülerinde Öktem, TEM Daire Başkanı’nı komutanlığın bahçesine çıkarırken görülüyor.

İddianamenin 244 şüphelisinden 3’ünün FETÖ’nün ‘sivil imamlarından’ olduğu iddia ediliyor. O ‘sivil imamlardan’ birinin de eski Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkan Yardımcısı olduğu iddia ediliyordu.