'FETÖ’den soruşturulan isim AKP'nin yönetimine girdi

AKP'nin MKYK listesine, hakkında 'FETÖ' soruşturması bulunan bir isim de girdi.

'FETÖ’den soruşturulan isim AKP'nin yönetimine girdi

AKP’nin dün yapılan 3. Olağanüstü Kongresi için oluşturulan MKYK listesinde, hakkında ‘FETÖ’ soruşturması bulunan işadamı ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş’un da olduğu ortaya çıktı.

Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu’nun da üyesi bulunan Bülent Karakuş hakkında ‘FETÖ’ üyesi olduğu iddiasıyla Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştı.

Odatv‘de yer alan habere göre, isminin açıklanmasını isteyen bir AKP’li vekil “Bülent Karakuş hakkında FETÖ soruşturması var. Böyle bir ismin beyin takımında yer alacak olması büyük bir skandaldır” diye konuştu.

Bülent Karakuş hakkında ‘FETÖ’ soruşturması olduğunu öncelikle Muğla’da yerel gazeteciler Hayrettin Şaşmaz, Mete Kalay ve Özcan Özgür haber yapmıştı. Daha sonra Bülent Karakuş, bu gazeteciler hakkında “iftira ve hakaret” suçlamasıyla şikayette bulundu. Ancak mahkeme, gazeteciler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda, gazetecileri doğrulayacak şekikde, Bülent Karakuş hakkında “FETÖ’ye üyelik suçundan” soruşturmanın bulunduğu belirtilmişti.

İşte AKP MKYK’ya giren Karakuş hakkında soruşturmanın olduğu bilgisinin geçtiği o belge:

feto-den-sorusturulan-isim-akp-mkyk-listesinde-290014-1.