'FETÖ' soruşturmasından kaçan 5 kişilik aile Ege'de boğularak hayatını kaybetti

'FETÖ' soruşturması nedeniyle kaçak yollardan yurtdışına çıkmak isteyen 5 kişilik Maden ailesi, Ege Denizi'ndeboğularak yaşamını yitirdi.

'FETÖ' soruşturmasından kaçan 5 kişilik aile Ege'de boğularak hayatını kaybetti

‘FETÖ’ soruşturması nedeniyle kaçak yollardan yurtdışına çıkmak isteyen 5 kişilik Maden ailesi, Ege Denizi’nde botlarının batması sonucu boğularak yaşamını yitirdi. Olay, Yunanistan devriyesinin Midilli açıklarında 3 çocuğun cesedini bulmasıyla ortaya çıktı.

Ege Denizi’nin doğusundaki Midilli Adası’nın kuzeydoğu kıyılarında birkaç gün içinde üç ölü çocuğun bulunması üzerine soruşturma başlatan yerel liman yetkilileri, iki de yetişkin cesedine ulaştı.

‘FETÖ’ soruşturması nedeniyle Yunanistan’a gitmeye çalışan 40 yaşındaki Hüseyin Maden’in KHK ile ihraç edilmeden önce fizik öğretmenliği yaptığı, 36 yaşındaki eşi Nur Maden’in ise anasınıfı öğretmeni olduğu öğrenildi. İhraçlarının ardından Gülen cemaati ile bağları nedeniyle Hüseyin ve Nur Maden hakkında “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. 

Yakalanmak istemeyen aile çocuklarını da alıp, zodyak bot ile Türkiye sınırları dışına kaçmak isterken, botlarının batması sonucu boğularak hayatlarını kaybetti

Boğularak ölenlerin isim ve yaşları şöyle: Hüseyin Maden (40), Nur Maden (36), Nadire Maden (13), Bahar Maden (7), Feridun Maden (10)