'FETÖ' firarisi AKP ile aynı telden: Başkanlık gelmezse darbe olacak, iç savaş çıkacak

FETÖ'nin firari ismi Emre Uslu, referandumda neden 'evet' kararını desteklediğini açıkladı.

'FETÖ' firarisi AKP ile aynı telden: Başkanlık gelmezse darbe olacak, iç savaş çıkacak

‘FETÖ’nün önemli isimlerinden, kapanan Taraf gazetesinde “Emre Uslu” takma adıyla yazan eski emniyet amiri Emrullah Uslu, referandumda “evet” oyu vereceğini açıklamıştı.

Uslu, ‘kararı’na ilişkin Twitter hesabından “Ben referandumda EVET diyeceğim. Hemen kızmayın, neden EVET diyeceğimi gerekçeleriyle yazacağım bir kaç yazı konusu bu konu” diye yazmıştı.

“Türkiye iç savaşa gidiyor” diyen Emrullah Uslu, “Bu yüzden şu anda herkesin önceliği iç savaşı önleyecek adımları atmak olmalı. Ne Tayyip Erdoğan’ın tek adamlık meselesi, ne de Cemaat AKP kavgası bundan daha önemli olabilir. Türkiye’yi seven herkes iç savaşı önlemek için çaba sarf etmeli” ifadeleri kullanmıştı.

“Siyah kuvvetler darbe yapacak”

Uslu bugün yazdığı yazısında “evet” kararına ilişkin ilginç iddialarda bulundu. Uslu, referandumdan hayır sonucu çıkması halinde TSK’nın darbe girişiminde bulunacağını öne sürdü. Uslu’nun AKP içinden aldığını söylediği iddiaya göre, AKP’nin 15 Temmuz darbe girişiminin akim (başarısız) kalması için anlaştığı ordu içindeki kimi subaylar, “hayır” çıkması halinde darbe girişiminde bulunacak.

Uslu’nun yazısının o kısmı şöyle:

“***

AKP’nin 15 Temmuzdan sonra taraftarlarına silah dağıttığı bilgisini AKP’li yetkililer de doğrulamış “halk kendini korumak için silahlanmalı” demişlerdi. O AKP’liler neden silahlandırıldı?

Daha net soralım. AKP’nin arka başhçesi vakıflar ve derneklerdeki “güvenilir” kişilere 15 Temmuz öncesinde hazırlanın olası bir darbe durumunda sokağa çıkacaksınız denilmişti. Aynı çağırı aynı yönlendirmeler referandum sonrası için de yapılıyor mu yapılmıyor mu?

Daha açık yazayım benim referanduma neden EVET dediğimi tartışma konusu yapan bazı okurlar daha net anlasın. AKP referandumda HAYIR çıkması ihtimaline karşı bir “Ergenekoncu/mezhepçi darbe” girişiminden korkuyor. AKP içinden aldığım bilgiler şu yönde: 15 Temmuzu organize edip darbecileri erken sokağa çıkararak darbeyi akim bırakan AKP aklı şimdi ortak çalıştıkları subaylardan çekinmeye başladı. “Eğer referandumdan HAYIR çıkarsa 15 Temmuz darbesini akim bırakmak için anlaştığımız bazı “Ergenekoncu/mezhepçi” subaylar özellikle ÖKK’daki Siyah Kuvvet unsurlarını kullanarak bir darbe girşiminde bulunacak. Buna hazırlıklı olmalıyız” diye düşünüyorlar. Bunun için de bir İÇ SAVAŞ senaryosuna hazırlanıyorlar.

Sırf bunun için Yargıtay’dan çıkması beklenen ERGENEKON DAVASI KARARI bir değil İKİ DEFA ertelendi. Erdoğan’ın kontrol ettiği yargının Ergenekon Davası kararını neden iki defa ertelediğini anlarsanız yukarıda anlattğım o kavgayı daha iyi okursunuz.

Daha kötüsü şu: 15 Temmuz’da AKP ile anlaşıp rakiplerini tasfiye eden ekip de referandumdan EVET çıkması durumunda ordudaki yapılanmalarının tasfiye ecileceğinden endişeliler. AKP’nin son ortağı Ergenekoncuların telalşa HAYIR demesinin, AKP’yi tehdit etmeye başlamalarının nedeni bu.

***”

(Yazım yanlışları Uslu’ya aittir)