Fethullah Gülen ABD'deki çiftliğini boşaltıyor

Fethullah Gülen'in halen yaşadığı ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki çiftliğin satılması için hazırlıklara başladığı belirtildi.

Fethullah Gülen ABD'deki çiftliğini boşaltıyor

Fethullah Gülen’in halen yaşadığı ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki çiftliğin satılması için hazırlıklara başladığı belirtildi. Milli İstihbarat Teşkılatı’nın hazırladığı rapora göre Gülen, Kanada’ya geçmeye hazırlanıyor.

İstihbarat birimlerince 25 Mart tarihinde hazırlanan ve devletin zirvesine de sunulan ‘FETÖ’ raporunda yer alan iddialara göre Fethullah Gülen, Kanada’ya geçme hazırlıkları yapıyor.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun‘un haberine göre;15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgütün üst düzey bir çok yöneticisinin Avrupa ülkelerine kaçtığı iddiasına da yer verilen raporda “Örgüt elebaşının, ‘Avrupa’da yeniden yapılanmaya’ gidilmesi yönünde talimat verdiği, örgüt üyelerinin bu ülkelerde yeniden yapılanmaya gittiği, birçok Avrupa ülkesinde örgütün aktif çalışmalar yürüttüğü” ifade edildi. Örgütün bir çok Afrika ülkesinde de etkinliğinin devam ettiği vurgulanan raporda, haklarında arama, yakalama kararı bulunan ve firar eden örgüt üyelerinin, söz konusu ülkelere geçtikleri, bu ülkelerde yeniden yapılanmaya gittikleri de kaydedildi.