Star ve NTV Katarlılara satılıyor

Ferit Şahenk'in Star, NTV, NTV Spor gibi televizyon kanallarını satma aşamasında olduğu öğrenildi.

Star ve NTV Katarlılara satılıyor

Garanti Bankası’ndaki hisselerini satan Doğuş Grubu’nun sahibi Ferit Şahenk’in, grup bünyesindeki Star, NTV, NTV Spor gibi televizyon kanallarını satma aşamasında olduğu öğrenildi.

Resmi bir açıklama yapılmayan ancak çeşitli internet sitelerinde yer alan haberlere göre, Star grubunun patronu Ferit Şahenk, kanallara talip olan Katarlı beIN grubuyla günlerdir süren görüşmeler sonunda tüm konularda mutabakata vardı. Yapılan anlaşmaya göre Katarlı grup Star TV, NTV, NTV Spor, Kral TV, Kral Pop, Euro Star, NTV Avrupa ile Kral FM, Kral Pop, Kral World ve NTV radyo da beIN’e geçecek.

beIN’den yüzde 20 hisse alacak

Katarlılarla anlaşmanın Ferit Şahenk’in medyadan tamamen çıkmayacağı, yapılan satış sonrası Türkiye’deki tüm beIN hissesinden yüzde 20 pay sahibi olacağı belirtiliyor.

Satış işlemlerinin tamamen bitmesi ve Rekabet Kurumu’nun onayıyla birlikte Star grubundaki şirketlerin tüm yönetimi de beIN tarafından yeniden organize edilecek.

Şahenk’in medyada küçülme kararında ‘Kar elde etmeyen işletmeleri elden çıkarma ya da hisselerini azaltma’ stratejisinin etkili olduğu öne sürülüyor. Anlaşmanın imzalanmasının ardından yaşanacak ‘medya evliliği’ sonrası Katarlıların Star grubunda da yeni bir yapılanmaya gireceği konuşuluyor.