Fatih'te yüzlerce ev mühürlendi

İstanbul Fatih'te "farklı amaçlarla kullandığı" belirtilen bazı evlerin kapısına kilit vuruldu.

Fatih'te yüzlerce ev mühürlendi

İstanbul Fatih’te “farklı amaçlarla kullandığı” belirtilen bazı evlerin kapısına kilit vuruldu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçede günlük kiraya verilen evlerin kayıt altına alınmaya başlandığını, “uygun” bulunmayan 324 evin mühürlendiğini açıkladı.

Evlerin turizme uygun alanlarda olması halinde mali yönden denetim altına alarak faaliyetlerinin sürdürülmesine izin verildiğini söyleyen Demir,  AA’ya yaptığı açıklamada, “Eğer bu tür işlemin yapılmaması gereken yerlerde ise o zaman evi mühürlüyoruz. Şu ana kadar 324 ev mühürlendi. İnsanlar, evlerini kiraya veriyor, sonra takip etmiyor. Evi kiralayanlar ise sonra aynı konutu daha kısa süreliğine belki haftalık, günlük hatta saatlik olmak kaydıyla uygunsuz kullanacak birilerine kiraya veriyor.” diye konuştu.

“Kimin kaldığı belli değil”

Demir, kararını “İlçe sınırlarında kontrolsüz şekilde ve şehrin de dokusunu bozan bir kiralama işlemiyle karşılaştık. Bu kiralama sistemi komşuluk ilişkilerini bozuyor. Buralarda kimin kaldığı belli değil. Bu aynı zamanda şehrimizin ve ülkemizin güvenliği açısından önem arz ediyor. Bir de şehir kültürüne de zarar veriyor.” ifadeleriyle savundu.