Fatih Portakal'ın 'Azerbaycan tipi başkanlık' tepkisi FOX TV'nin yayınını durdurdu!

FOX TV spikeri Fatih Portakal'ın 'Azerbaycan tipi başkanlık' yorumu nedeniyle FOX TV'nin Azerbaycan yayını durduruldu.

Fatih Portakal'ın 'Azerbaycan tipi başkanlık' tepkisi FOX TV'nin yayınını durdurdu!

Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, eşini cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine atamasını eleştirmesinin ardından, Azerbaycan’da FOX TV yayını durduruldu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyev’i, Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı olarak atamasının ardından Fatih Portakal’ın açıklamaları ses getirmişti. Portakal, Ana Haber Bülteni’nde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşini, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcılığına atamasını “Azerbaycan’da yarı başkanlık sistemi var. Ama bakınız nasıl bir başkanlık sistemi? Sanki aileden aileye geçen bir sistemi. Demokrasi bu kadarsa, bu kadar bir sistem olur” yorumunda bulunmuştu. Bu sözlerden sonra FOX TV’nin Azerbaycan yayını durduruldu.

Aliyev: Portakal’ın amacı ilişkilere zarar vermek

Milletvekili Adil Aliyev DHA’ya yaptığı açıklamada, Fatih Portakal’ın dün ana haberde sarf ettiği sözlerin Azerbaycan halkında büyük bir rahatsızlığa neden açtığını iddia etti. Aliyev, Fatih Portakal’ın Türk dünyası ülkelerini sevmediğini ve bu yüzden taraflı yayınlar gerçekleştirdiğini savundu. Aliyev sözlerine şöyle devam etti: “FOX TV’nin gazetecisi Fatih Portakal’ın amacı TürkiyeAzerbaycan ilişkilerine zarar getirmektir. Azerbaycan ile ilgili hazırladığı ülkemizin yönelik haber, tek taraflı ve önyargılı olmaktadır. Fatih Portakal hiçbir zaman isteğine nail olmayacaktır. Çünkü, Türk halkı her zaman Azerbaycan’ın yanında olmuştur ve bundan sonra da olacaktır.”