FARC siyasi parti kuruyor

Kolombiya'da uzun yıllar boyunca silahlı mücadele yürüten FARC, ülkede ilan edilen barış süreci sonrasında siyasi partileşme yoluna gidiyor.

FARC siyasi parti kuruyor

Kolombiya’da uzun yıllar boyunca silahlı mücadele yürüten Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC), ülkede ilan edilen barış süreci sonrasında siyasi partileşme yoluna gidiyor.

Hükümetle anlaşmalı bir şekilde silah bırakan FARC yöneticilerinden Ivan Marquez ve Carlos Antonio Lozada, bir süredir yürüttükleri partileşme çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme amaçlı bir basın açıklaması düzenlediler.

Kolombiya hükümeti ile sürdürdükleri görüşmelerde Başmüzakereci olarak sorumluluk alan Ivan Marquez, Ağustos ayının son günlerinde bir kuruluş kongresi düzenleyerek partinin yönetiminin ve izleyecekleri yol haritasını belirleyeceklerini ifade etti.

Partinin kuruluşunu, Kolombiya’daki devrimci mücadele açısından tarihi öneme sahip Bolivar Meydanı’nda Dünya Barış Günü olarak kabul edilen 1 Eylül tarihinde ilan edeceklerini belirten Marquez, “Umarım Kongre, toplumun özlem duyduğu uzlaşma ve barışla uyumlu hareket eder diye konuştu.