Fabrikada patlama: Çok sayıda işçi hastaneye kaldırıldı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan bir tekstil fabrikasında patlama meydana geldi.

Fabrikada patlama: Çok sayıda işçi hastaneye kaldırıldı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bulunan bir tekstil fabrikasında patlama meydana geldi. Patlama sonrası dumandan etkilenen yaklaşık 40 işçi hastaneye kaldırıldı.

Çerkezköy’deki Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan bir tekstil fabrikasında, bu sabah saatlerinde kazanlardan birinde patlama meydana geldi. Fabrikadan dumanlar yükselirken, işçiler Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan diğer bazı fabrikalardaki işçiler ise olası bir olumsuzluğa karşı evlerine gönderildi.

Çerkezköy Kaymakamı: Kimyasal reaksiyon

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Belediye Başkanı Vahap Akay da Organize Sanayi Bölgesi’ne giderek çalışmaları yerinde inceledi. Kaymakam Abban, “Kazanın bir tanesinde kimyasal reaksiyon nedeniyle aşırı ısınmadan dolayı patlama meydana gelmiş. Koku ve duman nedeniyle fabrika boşaltıldı” dedi. Fabrikada itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışma ile dumanlar kontrol altına alındı.

İşçilere ‘zehirlenme’ uyarısı

Öte yandan Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından tüm OSB çalışanlarına SMS atılarak, olası zehirlenmeye karşı uyarıda bulunuldu. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Değerli çalışanlarımız, akşam organize bölgesinde yaşanıldığı düşünülen kimyasal sızıntı olma ihtimaline karsı özellikle gece vardiyasından çıkan çalışanlarımız iş kıyafetlerini ve varsa etkilenen diğer kıyafetlerini diğer kullandığı elbiselerden ayrı yıkamalarını ve duş almalarını öneririz. Emziren çalışanlar için kimyasal madde ile ilgili net bilgiye ulaşılana kadar emzirmemeleri önerilir. Sütü sağıp atmaları önerilir). Gerekli bilgi alındıktan sonra tekrardan bilgilendirme yapılacaktır.”

İşte olay yeri çevresinden görüntüler: