Fabrikada demir eritme kazanı patladı: Ağır yaralı işçiler var

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir demir çelik fabrikasında patlama meydana geldi.

Fabrikada demir eritme kazanı patladı: Ağır yaralı işçiler var

İzmir’in Aliağa İlçesi’ndeki Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir demir çelik fabrikasında patlama meydana geldi.

Demir eritme kazanının henüz belirlenemeyen bir nedenle patlaması sonucu 4 işçi yaralandı. Bazı işçiler ise patlamadan hafif sıyrıkla kurtulduğu öğrenilirken, yaralı işçilerin hayati tehlikesinin olduğu belirtiliyor.

Fabrika çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Çok sayıda ambulansın geldiği fabrikada yanık yarasıyla yaranan 4 işçi, Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hafif sıyrıklarla olayı atlatan bazı işçiler ise ayakta kontrol edildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan durumu diğerlerinden ağır olan Musa Altsoy, İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’ne; Cihan Karanlıkdere ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ambulans helikopterle sevk edildi. Ancak helikopterin inişinin gerçekleşeceği hastane yakınında bulunan futbol sahasının kapısının açılması güvenlik görevlisi yerinde olmadığı için kısa bir süre gecikti.

Jandarma, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.