Eyalet tartışması kızıştı: Bahçeli "Ülkücüler ne der?" dedi, Erdoğan "Ben ne diyorum?" diye yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe'nin açıklamaları ile başlayan eyalet tartışması devam ediyor.

Eyalet tartışması kızıştı: Bahçeli

Katıldığı bir televizyon programında referandum sorularını yanıtlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe’nin “Eyalet sistemini getireceğiz” açıklamasını yorumlayarak, “O zaman eyalet sistemine karşı olan ülkücülerin kararı ne olabilir?” diye sordu.

“Danışmanım eyalet sistemi dese…”

Bahçeli şöyle konuştu:

“Eyalet sistemini getireceğiz diye bir danışman Cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyorsa ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkarmıyor kabulleniyorsa, o zaman iki gün içerisinde eyalet sistemine karşı olan üniter yapıda düşünceleri olan ülkücülerin kararı ne olabilir? Bunları düşünmek lazım. Cumhurbaşkanı’na bunu benim iletmeme de gerek yok. Herşeyi yakinen takip eden bir Cumhurbaşkanı ve Başbakan var. Geçmişte Kayseri’de bir belediye başkanlığı yapmış, başka bir özelliği de olmayan bir kişinin danışman olarak Türkiye’yi sabote edebilecek cümleleri kullanmasını anlamakta zorlanıyorum ben. Ve bunu da kabul etmiyorum.”

Bahçeli, “Eyalet sisteminden söz eden danışmanlar var. Benim danışmanım eyalet sistemi dese görevden alırım” dedi.

Erdoğan’dan yanıt: Sen bana bak…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Benim danışmanım eyalet sistemi dese görevden alırım sözlerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yanıt geldi.

 

Erdoğan, “Danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok” dedi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“14 yıllık yönetimimizde PKK terör örgütüyle bu konuda verdiğimiz mücadele, üniter yapının en güzel örneğidir. Onlar, bizim Güneydoğu, Doğu illerimizde üniter yapıyı sıkıntıya düşürecek açıklamalar yaptığı zaman onların karşısında aslanlar gibi dikilen biz olduk. Bayrağımıza yönelik bir şey olduğu zaman aslanlar gibi onların karşısında dikilen biz olduk. CHP, Hakkari’ye gitti, miting yaptı, bir tane Türk bayrağını o mitingde gösteremedi. Onların çünkü oradaki güç kaynağı HDP’ydi. Onları arkalarına aldılar, onlarla beraber orada miting yaptılar. Bu konuyla ilgili olarak danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar, ki danışmanım sonra değişik şekilde onu düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok. Bir defa ‘Rejimle ilgili kim herhangi bir olaya giderse karşısında ilk defa ben dururum’ dedim. 1923’te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Ondan sonraki süreç sadece yönetim sistemleri meselesidir, şu anda da değişiklik yapılan konu, bir yeni yönetim sisteminin gelmesidir.”