Evo Morales’ten kapitalistlere uyarı: Gezegenimizi kirletmeyi bırakın!

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, çevre kirliliği ve ekolojik yıkım konusunda başta ABD olmak üzere tüm kapitalist ekonomilere uyarılarda bulundu.

Evo Morales’ten kapitalistlere uyarı: Gezegenimizi kirletmeyi bırakın!

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, çevre kirliliği ve ekolojik yıkım konusunda başta ABD olmak üzere tüm kapitalist ekonomileri uyardı.

ABD başta olmak üzere tüm kapitalist ekonomilerin dünyayı sürüklediği ekolojik felaket konusunda sorumluluk almamalarını eleştiren Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, kapitalizmi ve kapitalist gelişme yöntemlerini “türümüzü yok eden formül” olarak niteledi.

Solcu devlet başkanı Evo Morales’in bu çıkışı yeni değil. Geçtiğimiz Haziran ayında da Evo Morales,  Trump liderliğindeki ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesine değinmiş ve “ABD, dünyadaki en fazla endüstriyelleşmiş ve en kirli ülkesidir ve çevreye verdiği zararların sorumluluğundan kaçamaz” diye konuşmuştu.

Bütün ciddi biliminsanları tarafından gezegenimizi tehdit eden en önemli konulardan birisinin küresel ısınma olduğu kabul edilmesine rağmen bu gerçeğin esas sorumluları olan kapitalist ekonomiler konuyla ilgili somut olarak hiçbir adım atmamaya devam ediyor.