Evlilik programlarının kaldırılmasında geri adım

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş evlilik programları hakkında yapılan toplantı sonrası, 'Amacımız yasaklamak değil ama kanalların kendilerine çekidüzen vermesi lazım' dedi.

Evlilik programlarının kaldırılmasında geri adım

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), ülkedeki ulusal kanallarda izlenen 4 evlilik programının yayımlandığı 4 televizyon kanalının yöneticisi ile bir araya geldi.

Edinilen bilgiye göre, bir kaç toplantının daha yapılmasında karar kılınırken, RTÜK gibi denetleyici kuruluşların yanı sıra TV sektörünün kendisinin de tedbir alması kararı verildi.

Dizi önerildi

RTÜK, TRT-1’de 2012-2014 yılları arasında yayımlanan ‘Böyle Bitmesin’ gibi dizilerin, evlilik programlarına alternatif olarak üretilebileceği önerisini getirdi. RTÜK’e göre “Aile bütünlüğünün korunması ve Türkiye’de son yıllarda artan boşanma oranlarının ele alındığı” dizi izleyicinin ilgisini de çekti.

KHK’dan vazgeçildi

Toplantının ardından bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bizim amacımız yasaklamak değil aslında ama bu kanalların da kendilerine çekidüzen vermeleri lazım. Bu programların, benzer diğer programların düzeltilmesi lazım. Yasa olur veya başka bir düzeltme ile olur. Sonuç olarak burada bir düzeltme ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.