"'Evet'ler o kadar düşük ki birileri Ege'de referandum çalışmasına başladı"

Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, TSK komuta kademesinin Kardak Kayalıkları'na yaptığı ziyarete ilişkin 'ilginç' açıklamalarda bulundu.

MHP’den ihraç edilen Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) komuta kademesinin, ‘Kardak Krizi’nin 21. yılında pazar günü Kardak Kayalıkları’na yaptığı ziyaretle ilgili olarak ilginç iddialarda bulundu.

‘Ambargo TV‘den yaptığı periscope yayınında konuşan Ümit Özdağ, “Referandum süreci yaklaşırken aniden Kardak’ta bir gerilim ortaya çıktı. Kardak’tan canlı yayınlar yapılıyor. Galiba ‘evet’ler o kadar düşük ki, birileri Ege’de referandum çalışması yapmaya başladı” ifadelerini kullandı.

“Yunanlar Kardak’ta Türkiye’nin şimdi Kıbrıs ve Suriye sorunları olduğunu bilerek ve Türk ordusunun ağır bir krizden geçtiğinden haberdar olarak Türkiye’nin cevap veremeyeceği hesaplamasını yapıp Türkiye’ye karşı güçlü bir hamlede bulunabilirler” görüşünü savunan Özdağ, “Bu da Türkiye’nin elinden Kardak’ın çıkması anlamına gelebilir. 90’lı yıllarda bir üsteğmen ve 10 tane astsubay ile çıktığımız Kardak’ta bu sefer Genelkurmay Başkanı ve üç kuvvet komutanıyla birkaç milim yaklaşabildik” diye konuştu.