'Evet'in durumu programı değiştirdi: Binali Yıldırım'ın mitingine son dakika iptali

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile katılacağı Konya'daki programı iptal oldu.

'Evet'in durumu programı değiştirdi: Binali Yıldırım'ın mitingine son dakika iptali

Referanduma iki gün kala ‘Evet’ ve ‘Hayır’ oylarının birbirine çok yakın olduğuna dair araştırma sonuçları gelmeye devam ederken, AKP’de son dakika program değişiklikleriyle büyükşehirlere yoğunlaşma kararı alındı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile katılacağı Konya’daki programı iptal oldu. Başbakanlığın resmi internet sitesinde ise Başbakan Yıldırım’ın, Ankara’daki programları yer aldı.

Erdoğan’ın bugün saat 14.00’de Konya’da Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte mitinge katılıp halka sesleneceği açıklanmıştı.

Ancak Başbakan Binali Yıldırım’ın programı iptal oldu. Başbakanlığın resmi internet sitesinde de Başbakan Yıldırım’ın bugün Ankara’da Altındağ, Keçiören, Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle’de halka hitap edeceği yer aldı.

“Artı 1’dir, Allah bereket versin” demişti

Binali Yıldırım önceki gün katıldığı bir TV programında “Bizimle paylaşabileceğiniz bir anket var mı?” sorusu üzerine, “‘Evet’ sonucunun çıkacağı konusunda benim hiçbir tereddüdüm yok, rahatım.” derken, “Rahat bir şekilde ‘evet’ mi çıkacak” sorusu üzerine de “Orasını karıştırmayın. ‘Evet’ dediğin 50 artı 1’dir, Allah ne verirse onun üstüne bin bereket versin.” ifadelerini kullanmıştı.