'Evet'i sınavlara da soktular!

İmam Hatip Lisesi 12. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı sınavında sorulan soruda öğrencilere 'Evet' propagandası yapıldı.

'Evet'i sınavlara da soktular!

Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı sınavında sorulan soruda öğrencilere ‘Evet’ propagandası yapıldı.

Öğrencilere sorulan sorulardan birinde, “Türk halkı ülkenin kalkınması ve istikrarın devam etmesi için referandum sürecinde neyi tercih edeceğini biliyor” ifadeleri yer aldı.

Birgün’den Burak Abatay‘ın haberine göre, okulun Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi tarafından hazırlanan soruların ilkinde öğrencilerden, “Evet, gelecek nesiller için/ Evet; güçlü Türkiye için/ Evet; olsun, son bulsun/ Endişeli günler yok olsun” ifadelerinin yer aldığı şiirin uyak düzeni ve kafiye şemasının yanıtlanması istendi.

Hollanda krizi unutmadı

Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan ‘miting’ krizine de atıfta bulunulan sınavdaki diğer bir soruda ise öğrencilerin, “Hollandalı vatandaşlarımıza itlerle, atlarla saldırdı” cümlesindeki anlatım bozukluğunu bulmaları istendi.

Bir başka soruda da öğrencilerden, “Türk halkı ülkenin kalkınması ve istikrarın devam etmesi için referandum sürecinde neyi tercih edeceğini biliyor” ifadelerinin yer aldığı cümlenin öğelerine ayrılması istenildi.

Sınavı cevaplandıran öğrencilerin sınav kağıdına da “OYUMUZ EVET” yazdığı görüldü.

[Haber görseli]