Eskişehir'de referandum öncesinde anayasa ve rejim tartışıldı

Eskişehir Hayır Komitesi ve Hukuk Defterleri Dergisi ortak panel düzenledi.

Eskişehir'de referandum öncesinde anayasa ve rejim tartışıldı

Eskişehir Hayır Komiteleri ve Hukuk Defterleri dergisinin ortak düzenlediği Anayasa ve Rejim Tartışmaları başlıklı etkinlik Hukuk Defterleri adına Emine Yıldırım’ın açılış konuşması ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un etkinliğe destek mesajlarıyla başladı.

Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, anayasa taslağındaki maddelerin pek çok açıdan eleştiriye açık olduğunu ama vurgulanması gereken önemli noktalardan birisinin cumhurbaşkanına tanınan yetkilerle birlikte kuvvetler arasındaki sınırın ortadan kaldırılacak olması gerektiğini belirtti.

Karadağ’ın ardından Hukuk Defterleri Yayın Kurulu üyesi Avukat Bilgütay Hakkı Durna, referandum sürecini evet/hayır oylamasının ötesinde değerlendirmek gerektiğini çünkü fiili olarak yaratılan durumun hukuk aracılığıyla meşrulaştırılmaya çalışıldığını belirtti. Konuşmasına Türkiye’deki toplumsal yapının iktidara bu meşru zemini sağlamayacağını ifade ederek devam eden Durna, bunun en önemli aracının da örgütlü mücadele olduğu vurgusuyla sözlerini tamamladı. Etkinlik soru cevapların ardından tamamlandı.