Eski korgeneral İlhan Talu mahkemede: Genelkurmay Başkanı 'FETÖ' kayıtlarına inanmadığını belirtti

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 'Çatı dava'da eski korgeneral İlhan Talu savunma yaptı.

Eski korgeneral İlhan Talu mahkemede: Genelkurmay Başkanı 'FETÖ' kayıtlarına inanmadığını belirtti

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Karargahı’ndaki darbe faaliyetine katılan 221 şüpheli hakkında açılan ve ‘Çatı dava’ olarak adlanırılan davanın bugün duruşması, olay tarihinde Genelkurmay Personel Başkanı olarak görev yapan eski korgeneral İlhan Talu savunmasıyla başladı.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli‘nin aktardığına göre Talu, Personel Başkanı olarak ‘FETÖ’ ile mücadele ettiğini savunurken, yaptıkları çalışmalar neticesinde, yayınlanan darbe mesajlarında ismi olan tutuklu ve eski Tuğgeneral Mehmet Partigöç hakkında MİT ve Emniyetten “FETÖ ile iltisaklı” olduğu yönünde raporlar geldiğini anlatarak, şunları söyledi:

“Partigöç YAŞ da değerlendirmeye gireceği için MİT ve Emniyet’ten hassas kaynak araştırması yaptık. Partigöç’ün FETÖ’cü olduğu yönünde gelen bilgileri Genelkurmay Başkanına arz ettim. Genelkurmay Başkanı kendisine gelen kayıtlara inanmadıklarını belirtmişlerdir. Partigöç, bütün komutanların çok başarılı olduğu, karalamaya maruz kaldığı yönünde görüş bildirmişlerdir. Dönemin ikinci başkanı Yaşar Güler’e durumu sordum. Bir şey yok biz ona güveniyoruz, cevabını aldım. Partigöç, Genelkurmay Başkanı ve ikinci başkanın takdirlerini almıştır.”

“Partigöç ismini görünce anladım”

Talu, yayınlanan darbe mesajları altında Partigöç’ün ismini gördüğünde bu darbe girişiminin bir “FETÖ’cü kalkışma” olduğunu anladığını da belirterek, “Partigöç hakkında PDY (paralel devlet yapılanması) kaydı olduğunu bildiğim için mesajların altında onun ismini görüne bunun FETÖ’cü bir kalkışma olduğunu anladım” dedi.