Eski 'FETÖ'cü, yeni 'Menzilci' Yaşar Alptekin: Ben salak mıyım savcıya gidip itirafta bulunayım

AKP'li eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin, 'FETÖ'cülük itirafı ile ilgili yeni açıklama yaptı.

Eski 'FETÖ'cü, yeni 'Menzilci' Yaşar Alptekin: Ben salak mıyım savcıya gidip itirafta bulunayım

AKP’li eski manken ve oyuncu Yaşar Alptekin, geçtiğimiz günlerde yaptığı “Ben de FETÖ’cüydüm. 2004-2008 arası onlarlaydım” açıklamasının ardından kendisiyle ilgili savcılara yapılan tutuklanma çağrısına Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Bülent Arınç’la cevap verdi.

AKP’li Osman Gökçek’e ait Beyaz TV’de Tahir Sarıkaya’nın sorularını yanıtlayan Alptekin, “Sosyal medyada savcılar sizin için göreve çağrıldı. ‘Neden tutuklamıyorsunuz?’ diye. Buna ne diyeceksiniz?” sorusuna “Ben 55 yaşında bir insanım. Ben bu kadar salak mıyım? Hiç kafam çalışmıyor mu önce savcıya gideyim, itirafta bulunayım. Niye medyaya çıkayım bu kadar zaman sonra. Akıllı başlı bir adam olarak ben önce savcıya giderdim, sonra da… Benim öyle bir şeyim yok ki” sözleriyle cevap verdi.

“Yüksek mevkide değildim ki”

Alptekin, geçmişte Gülen cemaatiyle ilişkisine yönelik hangi faaliyetlerde bulunduğuyla ilgili sorusuna ise, “Ben FETÖ’cüydüm derken, herkesin bir şekilde bağlantısı vardı. Ya gazetesini alıyordu ya kurban bağışı yapıyordu. Ben o örgütün üyesi olarak değil, oraya sohbetlere giden bir adamdım. Yüksek mevkide biri değildim ki” diyerek kendini aklamaya çalıştı.

“Erdoğan da oradaydı”

Cemaatin düzenlediği ‘Türkçe Olimpiyatları’na da davet üzerine gittiğini açıklayan Alptekin, bunu söylerken “Ben gittiğimde Tayyip Erdoğan da oradaydı, Abdullah Gül de oradaydı, Bülent Arınç da oradaydı” ifadelerini kullandı.