Eski FBI Direktörü Comey, Trump-Rusya soruşturmasında ifade verdi

Eski FBI Direktörü James Comey, ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki Rusya iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında ABD Senatosu İstihbarat Komitesi’nde ifade verdi. ‘Kovulmama Rusya soruşturmasını yürütme tarzım neden oldu’ Comey, FBI’daki koltuğundan alınmasının nedeninin Rusya soruşturmasını yürütme tarzı olduğuna inandığını belirtti. ABD başkanlık seçimleri kampanyası sırasındaki eylemleri nedeniyle görevden alındığı yorumları karşısında ise “Bu benim için bir... View Article

Eski FBI Direktörü Comey, Trump-Rusya soruşturmasında ifade verdi

Eski FBI Direktörü James Comey, ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki Rusya iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında ABD Senatosu İstihbarat Komitesi’nde ifade verdi.

‘Kovulmama Rusya soruşturmasını yürütme tarzım neden oldu’

Comey, FBI’daki koltuğundan alınmasının nedeninin Rusya soruşturmasını yürütme tarzı olduğuna inandığını belirtti. ABD başkanlık seçimleri kampanyası sırasındaki eylemleri nedeniyle görevden alındığı yorumları karşısında ise “Bu benim için bir anlam ifade etmiyor” dedi.

Comey, Rus hackerların Moskova yönetiminin bilgisi dahilinde ABD seçimlerine müdahale ettiğinden şüphe duymadığını, FBI’in Rus siber müdahalesinden 2015 yazında haberdar olduğunu belirtti. Comey, Başkan Trump’ın kendisinden Rusya soruşturmasını durdurmasını istemediğinin de altını çizdi.

Eski FBI Direktörü, Rusya’nın yüzlerce ABD’li kurumu hedef aldığını kaydederek, “Hükümet kurumlarını ve kar amacı gütmeyen kuruluşları hedef almak için devasa bir çaba sarf edildi. En az yüzlerce kurum hedef alındı” dedi.

Comey, Trump’ın Rusya soruşturmasının kendisini gündeme odaklanmaktan alıkoyduğuna inandığını da aktardı: “Trump, soruşturmanın tüm zamanını aldığını ve odaklanması gereken konulara odaklanmayı zorlaştırdığını düşünüyordu.”

Comey, yakın bir arkadaşından Trump’la yaptığı görüşmelerin kayıtlarını basınla paylaşmasını istediğini ve bu kayıtların paylaşılmasının özel yetkili savcı atanmasına yol açmış olabileceğini kaydetti. Comey ayrıca Trump’ı, elinde yaptıkları görüşmelere dair kayıtlar olması durumunda bunları yayınlamaya davet etti.

Öte yandan Comey, gizliliği kaldırılmış bilgilere dayandığı iddia edilerek servis edilen Rusya’yla ilgili birçok haberin tamamen yanlış olduğunu vurguladı.

Comey, Trump’ın seçim ekibinin Rus istihbaratıyla mükerrer görüşmeler yaptığını iddia eden haberlerin de tümüyle yanlış olduğunun altını çizdi.

Trump’ın avukatından Comey için soruşturma isteği

Donald Trump’ın avukatı, eski FBI direktörü James Comey’in ‘Seçimlere Rusya karıştı’ ifadesinden hemen sonra Comey için soruşturma isteğinden bulundu.