Eski CIA direktörü: Trump'ın Kuzey Kore konusundaki üslubu büyük tehlikeye neden olabilir

Eski CIA direktörü Emekli General Michael Hayden, Donald Trump'ın Kuzey Kore konusundaki üslubunun ciddi tehlikelere yol açabileceğini söyledi.

Eski CIA direktörü: Trump'ın Kuzey Kore konusundaki üslubu büyük tehlikeye neden olabilir

Hem ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) hem de ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nda (CIA) direktör olarak görev yapan Emekli General Michael Hayden, Donald Trump’ın Kuzey Kore konusundaki üslubunun büyük tehlikeye neden olabileceğini belirtti.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği hidrojen bombası denemesinin ardından ABD Savunma Bakanı James Mattis’in yaptığı açıklamayı adres gösteren Hayden, “Bakan Mattis’in oldukça güçlü bir üslubu vardı ama (konuşması) Kuzey Kore’nin kapasitesi ile ilgili değil, Kuzey Kore tehditi ile ilgiliydi” dedi.

Hayden, sözlerini “Başka bir deyişle … Sanırım, ‘Kuzey Kore’den yaklaşan bir tehdidi önceden durdurmaya razıyız, ancak istekli değiliz, en azından bu henüz politikamız değil” diyerek bitirdi ve ABD’nin KDHC’ye önleyici bir saldırı düzenlemeye hazır olmadığını ileri sürdü.

Trump, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Pazar günü yaptığı görüşmede, ABD’nin Kuzey Kore ile mücadelede nükleer silahlar da dahil olmak üzere “kapsamlı” araçları kullanmaya hazır olduğunu söyledi.