Eşini cumhurbaşkanı yardımcısı yapan Aliyev'den AKP'ye başkanlık desteği

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, başkanlık referandumuna ilişkin, "Türkiye'nin hayatında yeni ve daha istikrarlı bir dönem başlayacak" diyerek desteğini gösterdi.

Eşini cumhurbaşkanı yardımcısı yapan Aliyev'den AKP'ye başkanlık desteği

Eşini Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na getirmesiyle, AKP’nin Türkiye’de getirmek istediği başkanlık sistemi için ‘örnek’ oluşturduğu yorumlarına neden olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi “Türkiye’nin hayatında yeni ve daha istikrarlı bir dönem başlayacak” diyerek desteğini gösterdi.

Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 3. Bakanlar Toplantısı’na katılmak için Azerbaycan’a giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ı burada kabul eden Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, toplantıya katıldığı için Albayrak’a teşekkür ederken, toplantının geleceğe yönelik planların başarıyla uygulanmasına önemli katkıda bulunacağını ifade etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyevden Türkiye mesajı

“Türkiye’de yeni bir dönem başlayacak”

Türkiye’de yapılacak referanduma değinen Aliyev, “Referandumun çok iyi geçeceğinden eminim. Türk halkı, iradesini ortaya koyacak ve bundan sonra Türkiye’nin hayatında yeni ve daha istikrarlı bir dönem başlayacak” dedi.

Albayrak’tan Aliyev’in eşi için “hayırlı olsun” dileği

Albayrak da Aliyev’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti ve eşi Mihriban Aliyeva’nın cumhurbaşkanı birinci yardımcılığı görevine getirilmesi dolayısıyla hayırlı olsun dileğinde bulundu.