Esad'ın danışmanı: Masaya oturmaya hazırız

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye yönetimiyle ortak çalışma sinyali verdiği açıklaması dikkat çekerken, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban da masaya oturmaya hazır olduklarını açıkladı.

Esad'ın danışmanı: Masaya oturmaya hazırız

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın danışmanı Buseyna Şaban, Şam yönetiminin Suriye krizinde siyasi çözüme inanan tüm taraflarla masaya oturmaya hazır olduğunu söyleyerek, 

Sputnik‘e konuşan Şaban, “Krizin başından bu yana Suriye yönetimi, siyasi diyaloğa ve Suriye halkının tamamının ortak kadere sahip olduğuna inanarak yapıcı bir tutum sergiledi. Siyasi çözüme inanan tüm taraflarla masaya oturmaya hazırız” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Soçi zirvesi dönüşü uçakta gazetecilerin Suriye yönetimi ile ortak çalışma yapılıp yapılamayacağı ile ilgili sorusu üzerine “Yarın neler olabileceği, o anki şartlarla alakalıdır. Bu konuda bir şey olmaz türünden peşinen kestirip atma türünden bir anlayışın, bir yaklaşımın içinde olmamız çok da doğru olmaz. Siyasetin kapıları, malumunuz, son ana kadar her zaman açıktır.” demişti.