"Esad yoğun bakımda" iddiasına Suriye'den yalanlama

Esad'ın 'felç geçirdiği ve yoğun bakımda olduğu' iddiası Suriye'nin resmi ajansı tarafından yalanlandı.

Suriye’de savaşın başlamasından bu yana çeşitli zamanlarda çıkarılan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’la ilgili ‘rivayetler’e birisi daha eklendi. Dün akşam saatlerinden yayınlanan itibaren bazı haberlerde Esad’ın ‘felç geçirdiği ve yoğun bakımda olduğu’ iddia edildi. Ancak iddia Suriye’nin resmi ajansı tarafından yalanlandı.

Dün akşamdan itibaren bazı cihadçı Twitter kullanıcıları ve haber siteleri tarafından duyurulan iddiaya göre Esad felç geçirmiş ve vücudunun %70’nin iptal olmuştu, ancak şuuru açık olmaya devam ediyordu. İddianın kaynağı ise sadece El Cezire muhabiri Faysal Kasım kaynaklı idi.

Suriye Arap Haber Ajansı SANA, Esad’ın sağlık sorunu yaşadığı yönündeki söylentileri yalanlandı. SANA, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na dayandırdığı haberinde Esad’ın sağlık durumuna ilişkin tüm haberlerin gerçekle hiçbir ilgisi olmadığını belirtti.

Tedavi gördüğü de yalan

Suriye Cumhurbaşkanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada da Esad’ın tedavi gördüğü yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.