Esad: "ABD, desteklediği teröristlerin moralini yükseltmek istedi"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD’nin Humus yakınlarındaki Şayrat Hava Üssü’nü vurmasına ilişkin...

Esad:

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD’nin Humus yakınlarındaki Şayrat Hava Üssü’nü vurmasına ilişkin, “ABD, desteklediği teröristlerin moralini yükseltmek istedi” dedi.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’ya göre, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD’nin Şayrat Hava Üssü’nü vurarak, “desteklediği teröristlerin moralini yükseltmek istediğini ancak bunu başaramadığını” belirtti.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın haberine göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin gerçekleştirdiği saldırıyı kınamak ve Suriye’nin yanında olduğunu belirtmek için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkilinin yaptığı telefon görüşmesinde, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ABD’nin Şayrat Hava Üssü’nü vurarak, “desteklediği teröristlerin moralini yükseltmek istediğini ancak bunu başaramadığını” dediği belirtildi.

ABD’nin Suriye’yi vurmasını “saldırganlık” olarak niteleyen Beşar Esad, bu saldırganlığın Suriye’nin egemenliğini ve uluslararası hukuku ve sözleşmelerini de ihlal ettiğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de ABD’nin Suriye’yi vurmasını “egemen bir devlete yönelik saldırganlık eylemi ve uydurulmuş bir bahaneyle uluslarası hukukun ihlali” olarak tanımlamıştı.