Ergenekon operasyonu yapanlara operasyon yapılırken Binali Yıldırım: Ergenekon, Balyoz darbe girişimi yalan değil

Ergenekon operasyonlarını gerçekleştiren cemaatçilere yönelik operasyon başlatılırken, dün Başbakan Binali Yıldırım'ın konuyla ilgili sözleri dikkat çekti.

Ergenekon operasyonu yapanlara operasyon yapılırken Binali Yıldırım: Ergenekon, Balyoz darbe girişimi yalan değil

Ergenekon operasyonlarını gerçekleştiren cemaatçilere yönelik operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, askeri Okullara öğrenci yetiştiren ve gönderen ayrıca fişleme yaptıkları değerlendirilen “Gezici, Eğitim Danışmanı, Doktor, Öğretmen Ser Doktor/Ser Gözcü,ATM, BTM ve BBTM ” yapılanması diye tabir edilen yapılanmalarla ilgili olarak İstanbul Merkezli 8 İlde 12 şüpheli şahısın yakalanmasına yönelik operasyon başlattı. Operasyonun, Ergenekon soruşturması kapsamında yer alan “Hava Kuvvetleri’ndeki Karargah Evleri soruşturması” ile ilgili bazı askeri personele kumpas yapılmasıyla ilgili olduğu belirtildi.

Öte yandan bugün ‘kumpas’ olarak nitelenen Ergenekon operasyonları için Başbakan Binali Yıldırım’ın konuyla ilgili olarak dün Vahdettin Köşkü’nde gazetecilere yaptığı açıklama ise dikkat çekti. Yıldırım’ın sözleri şöyle:

Ergenekon, Balyoz yalan değil, bu oldu. Ama bunları çok abarttılar, gerçek olanı sanki olmamışa dönüştürdüler. Yani onların bu yaptıkları, sulandırmaları Ergenekon-Balyoz darbe girişimini ortadan kaldırmaz. O da hükümete karşı bir işti, bunu biz net biliyoruz. O bakımdan yani, bunları FETÖ’cüler yaptı, böyle bir şey yok, yalan-dolan diye bugün savunanlar var, görüyorum. Onu kabul etmemiz mümkün değil.