Eren Bülbül'ün ailesinden ihmal iddiası: İki ayrı soruşturma başlatıldı

Trabzon’da 15 yaşındaki Eren’in de hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili aileden gelen ihmal iddiaları araştırılacak.

Eren Bülbül'ün ailesinden ihmal iddiası: İki ayrı soruşturma başlatıldı

Trabzon Maçka’daki Köprüyanı Mahallesi’nde düzenlenen PKK saldırısında Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik’le birlikte 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün de ölümünün ardından, Bülbül’ün aile bireylerinden bazıları tarafından gündeme getirilen ihmal iddialarının araştırılması için adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı’nın olayda ihmal olup olmadığının belirlenmesi için araştırma yapacağı öğrenildi.

Habertürk’ten Enis Yıldırım‘ın haberine göre olayın ardından Eren Bülbül’ün ağabeyi Çağlar Bülbül, “15 yaşındaki çocuğu alıp çatışmaya götürüyorlar” ifadesini kullanmış, yengesi Aysel Bülbül’ün de “Köyün güvenliği için keşif yapılacaksa neden muhtar yerine çocuğumuz çağrılıyor?” dediği belirtilmişti. Maçka Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı adli soruşturma sürerken, İçişleri Bakanlığı’nın idari soruşturma için Trabzon’a müfettişler göndereceği belirtildi.

Öte yandan saldırısı sonucunda karnından yaralanan ve hayati tehlikeyi atlattığı öğrenilen polis memuru Namık Öztel’in tedavisi sürüyor.