Eren Bülbül son yolculuğuna uğurlandı

PKK saldırısında yaşamını yitiren Eren Bülbül toprağa verildi.

Eren Bülbül son yolculuğuna uğurlandı

Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında PKK’lilerin saldırısı sonucunda yaşamını yitiren 16 yaşındaki Eren Bülbül Trabzon’da son yolculuğuna uğurlandı.

16 yaşındaki Eren Bülbül’ün PKK’lileri girdikleri bir evden erzak çalarken görüp güvenlik güçlerine haber verdiği ortaya çıktı. Eren Bülbül, evi göstermek için güvenlik güçleriyle giderken kurşunlara hedef olmuştu. Aynı çatışmada, 41 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik de yaşamını yitirmişti.

İlçe meydanında düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ak Parti Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, asker, polis ve çok sayıda kişi katıldı.

Cenazede yaşamını yitiren Eren Bülbül’ün ağabeyleri Olcay, Arif, Orhan ve Çağlar da taziyeleri kabul ederek törende kardeşlerinin tabutu başında saf tuttu. İlçedeki alana sığmayan çok sayıda kişi de töreni çevredeki binalar ve balkonlardan izledi.

Çok sayıda boş kovan

Çatışmanın olduğu yerden gelen bilgiler ise şu şekilde: Çatışmanın olduğu ev ve çevresinde uzun namlulu çok sayıda silaha ait boş kovan bulunuyor. Çatışma bölgesinde sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesindeki ilk yardım malzemeleri ve kan izleri dikkat çekiyor. Tek katlı evin camlarının kırıldığı, olayda yaşamını yitiren Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’e ait kırık gözlüğün de çevrede olduğu dikkat çekti.

15 yaşındaki Eren Bülbül’ün yakınlarının anlattığına göre, evden hırsızlık yapıldığını gören Eren, durumu güvenlik birimlerine bildirdi. İhbar üzerine gelen güvenlik görevlileri Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, polis memuru Namık Öztel, o sırada ailesiyle birlikte fındık toplayan Erden Bülbül ile buluştu. Hırsızlık yapılan tek katlı eve Eren’le birlikte gelen güvenlik güçleri incelemelerini sürdürürken, PKK´li grup ateş açtı. Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik yaşamını yitirdi, polis memuru Namık Öztel de yaralandı.

Eren Bülbül´ün bir diğer akrabası Atilla Bülbül de Eren’in keşif için bölgede yer aldığını anlatarak şunları söyledi:

“Çatışmadan 15 dakika sonra buraya geldim. Ormandan ateş edilmişti. Askerler evin önündeydi. Şehit olan asker ve Eren’i evin önünden yaralı olarak aldık. Gelen ambulansa koyduk. Teröristler 2 gün önce bu evden erzak çalmışlardı. Eren de güvenlik kuvvetleriyle keşif için söz konusu eve gelmişlerdi. Eren, onları yolu gösteriyordu. Eve geldikleri esnada ormanlık alandan ateş edildi. Ağır silahlarla ateş açıldığını sanıyoruz. Buradan da teröristlere silahlarla karşılık verildi.”

Üzücü paylaşım

Yaşanan olayın ardından Eren Bülbül’ün 2 ay önce Facebook’taki hesabından paylaştığı mesaj da sosyal medyada gündem oldu. Eren yaklaşık iki ay önce sosyal medya hesabından “Biride çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın:(” paylaşımında bulunmuştu.

Sosyal medyada en çok konuşulan ve paylaşılanlar arasına giren Eren Bülbül’ün mesajı da herkesi duygulandırdı. Bülbül’ün Facebook hesabına yorum yapanlar da taziye dileklerini iletti.