Erdoğan'ın 'şehit' hesabı: 1'e 10 katlıyoruz!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'de hayatını kaybeden askerlere ilişkin tuhaf ifadeler kullandı.

Erdoğan'ın 'şehit' hesabı: 1'e 10 katlıyoruz!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye’deki çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerle ilgili olarak, “Cerablus’a girdik mi, El Rai’ye girdik mi, El Bab’ı kuşattık mı, ve şehitlerimizi 1’e 10 katlıyoruz.” diye konuştu.

Şanlıurfa’da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, TSK’nin Suriye topraklarında cihatçı ÖSO güçleriyle birlikte sürdürdüğü Fırat Kalkanı harekatıyla ilgili “Durmak yok, şehitlerimiz var, canımız yanıyor ama onların da inlerine girdik. Cerablus’a girdik mi, El Rai’ye girdik mi, El Bab’ı kuşattık mı, ve şehitlerimizi e. Her şeyin onlara bedeli daha ağır oluyor” ifadelerini kullandı.

İzmir açıklaması: Kahraman polisimiz gibi 80 milyon var!

Erdoğan İzmir saldırısına ilişkin değerlendirmede bulundu. Büyük bir facianın önlendiğini söyleyen Erdoğan, “Ele geçirilen silahlar, teröristlerin oraya çok büyük bir katliam için geldiklerini gösteriyor. Malesef Türkiye’nin üzerine salınan gözünü kan bürümüş katil sürüleri işbirliği halinde saldırılarına devam ediyorlar. Yaptıklarının yanına kar kalacaklarını sanıyorlarsa yazıklar olsun. Bu ülkede İzmir’deki kahraman polisimiz gibi 80 milyon var. Bu ülkede tanklara meydan okuyan gençler, yaşlılar var. Böyle bir ülkeyi dize getirmeye kimin gücü yeter.” ifadelerini kullandı