Erdoğan'ın mitingine gitmeyen muhtar görevden alındı

Manisa'nın Salihli ilçesindeki Gaffar Okkan Mahallesi Muhtarı Kamuran Kocaman'ın, Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın 24 Şubat'taki Manisa mitingine katılmadığı için görevden alındığı, yerine kayyum atandığı iddia edildi.

Erdoğan'ın mitingine gitmeyen muhtar görevden alındı

Manisa’nın Salihli ilçesindeki Gaffar Okkan Mahallesi Muhtarı Kamuran Kocaman’ın yerine kayyum atandı. Muhtar Kamuran Kocaman’ın Erdoğan’ın Manisa’daki mitingine katılmadığı ortaya çıktı.

Dihaber’in aktardığına göre, Manisa’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 24 Şubat’taki toplu açılış ve referandum mitingine katılmayan muhtar görevden alındı. Düzenlenen mitinge çevre il ve ilçelerden bir çok kişi otobüslerle getirilirken, Salihli ilçesi Gaffar Okkan Mahallesi Muhtarı Kamuran Kocaman’ın, mitinge katılmadığı için görevden alındığı, resmi gerekçe olarak ise hakkında ertelenen bir cezanın gösterildiği öğrenildi.

Mitinge gitmediği için aynı gün ilçe kaymakamlığına çağıılan Kocaman’a görevden alındığının tebliğ edildiği ve gerekçe olarak hakkında ertelenen bir cezanın gösterildiği belirtildi. Kocaman’ın yerine ise başka bir muhtar atandı.

Yaşadıklarını anlatan Kocaman, 24 Şubat günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Manisa’da düzenlediği mitinge gitmemesi üzerine ilçe kaymakamının kendisini aradığını söyleyerek, “Cumhurbaşkanı Manisa’ya gelmiş. Beni de aradılar, işim olduğu için toplantıya gidemedim. Kaymakam aradı. ‘Sen mahallede misin bir yere gitmedin mi?’ diyerek toplantıya gidip gitmediğimi sordu. Gitmediğimi işimin olduğunu söyledim. Bana ‘Öğleden sonra gel görüşelim seninle’ dedi. Öğleden sonra gittiğimde ise bana görevden alındığımı söyledi” dedi.

Görevden alınmasının gerekçesinin ne olduğunu tam olarak bilmediğini söyleyen Kocaman, kendisine gerekçe olarak hakkında daha önce ertelenen bir cezanın öne sürüldüğünü belirtti. Kocaman, “Gerekçe olarak ben 2009 yılında İzmir’de bir ehliyet almıştım, sürücü belgesi. Bu kursun sertifikası yokmuş. 2010 yılında bu ehliyet sahtedir diye bizden geri aldılar. 2014 yılında seçime girdim. 2015 yılında ehliyet için 2 yıl 1 ay gibi bir hapis cezası alacağıma dair karar geldi. Cezalar ertelendi. Ehliyet gerekçe değil. Benim gibi binlerce insan var. Kursun yaptığı sahtekarlığı bize mal etmeleri de iyi bir şey değil. Toplantıya gitmediğim için görevden alındığımı düşünüyorum başka ne olabilir ki?” diye kaydetti.

Kendisinin işçi olduğunu ve çalıştığını belirten Kocaman son olarak “Nasıl gideyim toplantıya, gidemedim işçi bir insanım. Çalışıyorum, muhtarlık maaşı ile nasıl geçineyim?” dedi.

Konuya ilişkin konuşan Salihli Muhtarlar Derneği yetkilileri ise Kocaman’ın hangi gerekçe ile görevden alındığını bilmediklerini söyledi. Görevden alınma durumunu çevreden duyduklarını ve Kocaman’ın yerine başka bir muhtar atandığını belirten yetkililer, “Açığa alınma durumundan bilgimiz var ancak ne gerekçeyle açığa alındığını bilmiyoruz. Yerine başka bir muhtar atandı. Kendisi gelip söylemedi. Biz yalnızca açığa alındığını duyduk. Haziran’da seçim var orada. Yasalarımız öyle gerektiriyor. Haziran’ın ilk haftasında seçim olur” dedi.