Erdoğan'ın miting yapacağı Trabzon'da 'Hayır' pankartları kesildi

Trabzon'da 'HAYIR' pankartları, 'EVET'lere oranla çok az sayıda ve görülmesi zor boyutta olmasına rağmen saldırıya uğruyor.

Erdoğan'ın miting yapacağı Trabzon'da 'Hayır' pankartları kesildi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anayasal sınırlarını çiğneyerek bugün ‘Evet’ mitingi düzenleyeceği illerden Trabzon’da ‘HAYIR’ pankartları, ‘EVET’lere oranla çok az sayıda ve görülmesi zor boyutta olmasına rağmen saldırıya uğruyor.

Vira Trabzon‘da yer alan habere göre, Trabzon’da kamu kurumlarının da katkısıyla ilçe ve köyleri dahil yer yerine her caddeye, köprü ve üst geçide, hemen her panoya ‘EVET’ çağrıları ve Erdoğan fotografı asılır, onbinlerce flama caddelerin üzerini kaplarken, çok az sayıda ‘HAYIR’ malzemesinin ya asılması engelleniyor, ya da asılanlar kesilip yırtılıyor.

Hemen her gece ipleri kesilip indirilen ya da yırtılan ‘HAYIR’ pankart ve afişlerinin bir kısmı yerine asılıyor. Ancak yeniden indiriliyor.

‘HAYIR’ pankartlarına yönelik en ilginç saldırı da Tanjant Köprüsü Gülbahar Hatun Viyadüğü’nde meydana geldi. Viyadüğün kuzey cephesine, Zağnos Köprüsü’nden görülebilecek şekildi dev bir ‘EVET’ pankartı ile, yanına küçük bir Atatürk pankartı ve daha küçük bir HAYIR pankartı asıldı. Ancak ‘HAYIR’ pankartı o kadar küçük ki, Zağnos Köprüsü’nden bakıldığında, okunması oldukça güç.

Erdoğan’ın bugün miting düzenleyeceği kentte az sayıda bulunan ‘HAYIR’ pankartı gibi o da kesildi. İşte bir tarafı kesilen pankarttan görüntüler: