Erdoğan'ın 'malvarlıklarını yurtdışına kaçırıyorlar' dediği patronlar kim?

Erdoğan'ın bazı işadamlarının malvarlıklarını yurtdışına çıkarma girişiminde olduğunu belirtmesinden sonra bu isimlerin kimliği merak konusu oldu.

Erdoğan'ın 'malvarlıklarını yurtdışına kaçırıyorlar' dediği patronlar kim?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Ağrı’da partisinin ilk kongresinde yaptığı konuşmada bazı iş adamlarının mal varlıklarını yurtdışına kaçırma girişimleri olduğunu belirterek, “Buradan sesleniyorum, önce kabinemize sesleniyorum, bunların hiçbirine çıkış için asla izin vermemelisiniz. Çünkü bu adımlar ihanet-i vataniyedir. Bu ülkede kazanıp bu kazançları yurt dışına kaçırmak isteyenlere biz iyi gözle bakamayız” demişti.

Erdoğan’ın bu sözleri günün gündemi haline gelirken, kimleri kastettiği de merak konusu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ise AKP liderinin kastettiği isimlerin başında Doğuş Grubu’nun sahibi Ferit Şahenk’in geldiğini iddia etti.

Sosyal medya adresinden MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta’nın konuyla ilgili yazdığı “Sayın Cumhurbaşkanının sermaye kontrolü algısı yaratan dünkü demecini, suça bulaşanların varlıklarını ve haksız elde ettikleri kazançlarını yurtdışına çıkarmalarına engel olunmalı diye anlıyorum.” şeklindeki tweet’ini alıntılayan Yarkadaş, MHP’li Usta’ya “Çok iyi niyetlisiniz… Erdoğan, Şahenk’e seslendi “Paranı yurt dışına götürme” diye…” diye yanıt verdi.

Yarkadaş daha sonra da, “Erdoğan’ın dünkü sözleri önemli… Başta Şahenk olmak üzere, sermaye sahipleri, varlıklarını yurt dışına taşıyor. Çünkü AKP’ye güvenmiyorlar” diye yazdı.