Erdoğan'ın işsizlik formulü: 2 kişi daha istihdam edin size sevgi artsın

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’da yapılan İstihdam Şurası Ödül Töreni’nde konuştu. Erdoğan, resmi rakamlara göre yüzde 11’e dayanan işsizlik için “İş adamlarımıza sesleniyorum. Her müessesemiz artı olarak ikişer kişi istihdam edecek olursa yüzde 11.1’lik büyümeyi biz yükseltmeye devam ederiz” dedi. Erdoğan şunları kaydetti: “Yeni bir ricam olacak. İstihdam seferberliğini herhalde sürekli devletten bekleyecek olursak ciddi... View Article

Erdoğan'ın işsizlik formulü: 2 kişi daha istihdam edin size sevgi artsın

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray’da yapılan İstihdam Şurası Ödül Töreni’nde konuştu. Erdoğan, resmi rakamlara göre yüzde 11’e dayanan işsizlik için “İş adamlarımıza sesleniyorum. Her müessesemiz artı olarak ikişer kişi istihdam edecek olursa yüzde 11.1’lik büyümeyi biz yükseltmeye devam ederiz” dedi.

Erdoğan şunları kaydetti: “Yeni bir ricam olacak. İstihdam seferberliğini herhalde sürekli devletten bekleyecek olursak ciddi bir yanılgı olur. 1,5 milyon üyesi olan TOBB yılbaşında kendisinden bütün üyelerin artı bir istihdam sağlamasını istemişti. Şimdi büyüme oranımız ikiye katladığına göre biz artı iki istihdam sağlayacak olursak bu ülkemizin büyüme oranını daha da genişletecek ve bu ülkeyi kıskananları da çıldırtacaktır. Bu halkımın işverenlere olan muhabbetini de artıracaktır. Veren el alan elden hayırlıdır. Çok verdim, böyle nasıl çalıştırayım demeyin. İnanın verdiğiniz kazandığınızdır. Hiç endişeniz olmasın.”

EK İSTİHDAMA PRİM TEŞVİKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni istihdam sağlayacaklara yönelik teşvikleri de açıkladı. Cumhurbaşkanı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Prime esas kazanç sistemini getiriyoruz. Artık ek istihdamda 4 bin 740 liraya olan ücretler de sigorta primi teşvikine dahil ediliyor. Prim ve vergi desteği her sigortalı için 12 ay olacak şekilde önümüzdeki yıl da sürecek. Rakamlar yeni asgari ücrete güncellenecek, bu teşvik 2020’ye kadar sürecek.