Erdoğan'ın hedef aldığı fotoğrafı çeken foto muhabir o anları anlattı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun hedef aldığı 'atletli fotoğraf'ını çeken foto muhabir, o anları anlattı.

Erdoğan'ın hedef aldığı fotoğrafı çeken foto muhabir o anları anlattı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugünkü konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığı ‘atletli fotoğraf’ını çeken foto muhabir, o anları anlattı.

25 gün süren “Adalet Yürüyüşü” boyunca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu görüntüleyen Hürriyet gazetesi foto muhabiri Selahattin Sönmez, “Adaleti Yolda Arayanlar” adlı albüm kitabında yer alan “atletli Kılıçdaroğlu” fotoğrafını nasıl çektiğine ilişkin, Hürriyet’te yer alan habere göre şunları söyledi:

“Karavandan içeri girdiğimde Kılıçdaroğlu kızı Zeynep’le öğle yemeği yiyordu. Üzerinde atleti vardı. Masada yemek olarak bulgur ve pirinç pilavı, taze fasulye, patlıcan, yoğurt ve salata gözüme çarptı. Hemen bir kaç kare fotoğraf çektim. Fotoğrafları çekerken aramızda herhangi bir diyalog yaşanmadı”

Erdoğan bugün muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’nu ‘atletle fotoğraf çektirdiği’ iddiasıyla eleştirerek, “Sözde adalet yürüyüşü yapıyor birisi, Ankara’dan çıkmış İstanbul’a yürüyor. Arada sırada bir de karavana oturuyor ve atletle bir yemek yiyor. Bugün de baktım ki, bir gazete başlık atmış, ‘Vatandaş falanca.’ Bu benim vatandaşıma hakarettir. Benim vatandaşım böyle, hele hele bir siyasi partinin, anamuhalefetin başında olacak, çağıracak gazeteciyi, ‘Gel, benim bu fotoğrafımı bir çek.’ ve ondan sonra da ‘Ben Atatürk’ün partisinin başıyım.’ Sen Atatürk’ü böyle atletle, yemek yerken görüp de resim çektirdiğine şahit oldun mu? Böyle bir şey var mı?” demişti.