Erdoğan'ın fetvacısına 'Kabataş Yalancısı' bile isyan etti: Ey yeşil sarıklı ulu hocalar...

Kabataş yalancıları"ndan Elif Çakır, Erdoğan'ın fetvacısı olarak bilinen ilahiyatçı Hayrettin Karaman'ı eleştirdi.

Erdoğan'ın fetvacısına 'Kabataş Yalancısı' bile isyan etti: Ey yeşil sarıklı ulu hocalar...

2013 Haziran Direnişi’ndeki “Kabataş Yalanı”nın ortaklarından Elif Çakır, Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman’ın “Evet oyu vermek farzdır” dediği yazısına tepki göstererek “Ey yeşil sarıklı ulu hocalar, neden suskunsunuz?” dedi.

Erdoğan tarafından görüşlerinin dikkate alınması nedeniyle “Erdoğan’ın fetvacısı” olarak nitelenen Hayrettin Karaman, 16 Nisan referandumuna ilişkin “Neyi oyluyoruz?” başlıklı yazısında, şeriat ve saltanat özlemlerini de ima ederek “Bizi hedefe yaklaştıracak olan bir adımı daha ‘Evet’ diyerek atmak, ‘farz olanı tamamlayan ve ona yaklaştıran her fiil farzdır’ kuralının çerçevesine dahildir.” ifadelerini kullanmıştı.

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır ise Karaman’ın çağrısına karşı diğer ilahiyatçıları ses çıkarmaya çağırdı. Çakır’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Hayreddin Karaman’ın “yok artık” dedirten yazısı ile dün yer yerinden oynadı. Ancak bu tuhaf duruma asıl tepki vermesi gereken din adamlarımızdan ve ulemamızdan ses çıkmadı. Sanki hepsi dün bizim ülkeden hicret ettiler!

Ben buradan sesleniyorum…

Eyy hocaların hocası ve ‘Hilafetin Kureyşliliği’ makalesiyle devlet düzeni ve sisteminin dinî referanslar taşımadığını üstüne basa söyleyen Mehmed Said Hatiboğlu hocam. Neredesiniz? Neden suskunuz?

Eyy Hatiboğlu hocanın talebesi olan Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez Hocam! Söyleyin neredesiniz? Yoksa Hayreddin Hocanın söylediklerini duymadınız mı?

Eyy dinî değerlerin reel politiğe kurban edilmemesine ilişkin ahlaki hassasiyetleriyle dikkat çeken, hatta bu konuda bugüne kadar Hayreddin Karaman’ın ortaya koyduğu dinî düşünce perspektifini adam akıllı sorgulayan, Yüzleşme gibi bir kitabı kaleme Ali Bardakoğlu hocam neredesiniz? Neden suskunsunuz?

***

Eyy daha iki hafta önce Başbakan Binali Yıldırım’ın eski bakanlara verdiği kahvaltıda “dinin siyasete alet edilmesine” en şedit itirazı yapan, en sert tepkiyi gösteren Said Yazıcıoğlu hocam! Neredesiniz? Yok mu söyleyecek bir çift sözünüz?

Eyy İslam ilahiyatının felsefî ufku, eleştirel zihin alt yapısı ile tanıdığımız Mehmet S. Aydın Hocam, siz neredesiniz?

Eyy hukuk tarihi alanında geniş birikimiyle tanınan Mehmet Akif Aydın hocam, siz ne diyorsunuz bu işe! Ve ismini sayamadığım büyük hocalarımız, ilahiyatçılarımız, fakihlerimiz, müfessirlerimiz, takoz gibi kitaplara imza atan diğer âlimlerimiz…

Daha kimi sayayım, bilemedim. Kime sesleneyim, bilemedim…

Bu sessizliğin sebebini anlayamıyorum. Bir politikacı değil, bir din âlimi altı üstü bir sistem değişikliğini neredeyse “iman-küfür” noktasına getirdi. Ve fakat maalesef buna açıktan tepki koyan bir tek din adamımız çıkmadı.

Sahi neredesiniz? Bir ses verin!”