Erdoğan'ın başdanışmanı böyle buyurdu: En iyi fikirlerim bulaşık yıkarken aklıma gelir

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarından Özlem Zengin, kadın patronlara seslendi.

Erdoğan'ın başdanışmanı böyle buyurdu: En iyi fikirlerim bulaşık yıkarken aklıma gelir

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından Özlem Zengin, “Fikirler kolay zamanda gelmez. Hep zor zamanda gelir. Kadınların hayatı da hep böyledir. Samimiyetle söylüyorum, en iyi fikirlerim hep bulaşık yıkarken aklıma gelir” diyerek kadını ev işleriyle özdeşleştiren dinci anlayışın örneğini oluşturdu.

Bingöl’de, kadın patronların katımıyla yapılan ‘Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi’nde konuşan Özlem Zengin’in açıklamasındaki o bölüm şöyle:

“Kadınlar konuşulurken, kalıplarla konuşuluyor. ‘Kadın Emeği’ mesela. Termoloji olarak kadın emeğini geçtiğimizi düşünüyorum. Artık kadın fikri, kadın fikriyatı çok öne çıkıyor. Kadın fikrini öne çıkaran işlere imza öncülük etmemiz lazım. Artık dünya pırıltılı bir şeyler arıyor. Orijinal bir fikir arıyor. Bu orijinal fikri bulmaya kadınlar bence çok yakın. Neden yakınlar? Kendi hayatımda hep gözlemlemişimdir. Fikirler kolay zamanda gelmez. Hep zor zamanda gelir. Kadınların hayatı da hep böyledir. Samimiyetle söylüyorum, en iyi fikirlerim hep bulaşık yıkarken aklıma gelir”