Erdoğan'ın başdanışmanı Özlem Zengin: Eğitim arttıkça şiddetin kalitesi artıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Özlem Zengin, "Eğitim arttıkça şiddetin kalitesi artıyor." diye konuştu.

Erdoğan'ın başdanışmanı Özlem Zengin: Eğitim arttıkça şiddetin kalitesi artıyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından Özlem Zengin, “Eğitim arttıkça şiddetin kalitesi artıyor. Daha inceltilmiş bir şiddet var; kaşıyla, gözüyle, ekonomik olarak yapmak istediğini engelleyerek, kadının ruhsal özgürlüğünü sınırlayarak. Yani gören gözler için şiddet hep var sadece farklı” dedi.

Altınbaş Üniversitesi’nde düzenlenen Kadına Şiddetle Mücadele Çalıştayı’nda konuşan Av. Özlem Zengin, Türkiye’de kadın şiddeti konusunda olay sonrası hukuki sürecin yeterli olduğunu öne sürerken, asıl çalışılması gereken konunun artık olay olmadan önceki aşamalar olması gerektiğini söyledi.

Zengin, açıklamalarına şunları ekleyerek, “Türkiye’de kadın meselesi çok dinamik bir mesele. Devamlı değişen ve gelişen bir yapısı var. Kadın meselesinin Türkiye’de kesinlikle siyasi partiler açısından ortak bir mesele olduğunu düşünüyorum. Türkiye özellikle olay anı ve sonrasına dair hukuken çok yol aldı. Şu an gitmemiz gereken yol olay olmadan önceki aşama. Yani koruyucu hukuk dediğimiz aşama ile ilgili yol almamız gerekiyor. Olduktan sonra çözümler belli, asıl mesele öncesi. Bazen rakamlar üzerinden konuşuyoruz hep ‘şu kadar kadın şiddet gördü, şu kadarını engelledik’ gibi. Mesele sayının bin ya da 10 bin olması değil 1 kadın bile şiddete uğruyorsa hepimizin meselesidir” diye konuştu.

“Kalite artıyor”

Bununla birlikte kadın şiddeti konusunda artık daha bilinçli bir yapıda olduklarını da savunan Özlem Zengin, “Rakamlar bize aslında Türkiye’de şiddet konusunda bir artış olmadığını gösteriyor. Fakat bilinçli bir artış var ve bu artış şiddete uğradığını söylemeyi kolaylaştırdı. Bu zaten böyle de olmalıydı. Yapılan bir sürü araştırma eğitimli kadınların eğitimsiz kadınlar kadar şiddet gördüğünü gösteriyor. Fakat eğitimli kadınlar bunu maalesef söylemiyorlar. Eğitim arttıkça şiddetin kalitesi artıyor. Daha inceltilmiş bir şiddet var. Kaşıyla, gözüyle, ekonomik olarak yapmak istediğini engelleyerek, kadının ruhsal özgürlüğünü sınırlayarak. Yani gören gözler için şiddet hep var sadece farklı” ded