Erdoğan'ın 'babayiğit'leri belli oldu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Her türlü desteği vereceğiz" dediği, ancak bir adım atılamayan 'yerli otomobil' projesinde yıllar sonra imzalar atıldı.

Erdoğan'ın 'babayiğit'leri belli oldu

AKP’nin yıllardır propaganda çalışmalarında yer verdiği ‘yerli otomobil’ projesinde ilk kez firma isimleri de ortaya çıktı.

Buna göre, yerli otomobil için belirlenen ve AKP ile sermaye medyasının ‘Babayiğit’ olarak nitelendirdiği beş firma Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding oldu.

Erdoğan: İlk taliplisi benim

Saray’da beş şirketin açıklandığı “Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım” toplantısında konuşan Erdoğan da açıklamasında, “Engellerin aşılması noktasında Cumhurbaşkanı olarak bizzat yanınızda yer alacağımı belirtmek isterim. Hatta gerekiyorsa Cumhurbaşkanlığında da bir ekibi görevlendireceğimi belirtmek istiyorum. Madem ki bu babayiğit arkadaşlarımız ellerini taşın altına soktular bizlere de destek vermek düşer. İlk otomobilin bedelini ödemek şartıyla da ilk taliplisi benim.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan 2011 yılında dönemin başbakanıyken yaptığı bir konuşmada konu ile ilgili, “Bu ülkede bu işe soyunacak bir babayiğit vardır diye düşünüyorum. Hükümet olarak bu konuda gerekli her türlü desteği sağlayacağız.” demişti. ‘Babayiğit’ ifadesi o günden bu yana yerli otomobil haberlerinde kullanılmış, ancak yıllar süren arayışa rağmen sözkonusu ‘babayiğit’ler bir türlü ortaya çıkmamıştı.