"Erdoğan'ın Almanya'da etkinlik düzenlemesini istemiyorum"

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz, Almanya'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın etkinlik düzenlemesine karşı çıktı.

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) başbakan adayı ve Avrupa Parlamentosu eski başkanı Martin Schulz, Bild gazetesine yaptığı açıklamada 7-8 Temmuz tarihlerinde Hamburg’ta yapılacak G20 zirvesi vesilesiyle Almanya’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın etkinlik düzenlemesine karşı çıktı.

DW Türkçe‘nin aktardığına göre Schulz, “Kendi ülkelerinde değerlerimizi ayaklar altına alan yabancı politikacılar Almanya’da provoke edici konuşmalar yapacakları etkinlikler düzenleyemez. Türkiye’de muhalifleri ve gazetecileri cezaevine atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da etkinlik düzenlemesini istemiyorum” dedi.

Alman basınında G20 Zirvesi’ne katılmak üzere Almanya’ya gelecek olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu vesileyle Almanya’daki Türklere hitaben konuşma yapmasının planlandığı bildirildi.

Erdoğan, ‘cumhurbaşkanı’ sıfatıyla Almanya’daki son konuşmasını Mayıs 2015’te Karlsruhe’de yapmıştı.