'Erdoğan'ı selamlayan Atatürk' maketi yaptıran AKP'li başkan konuştu

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Atatürk'ün Tayyip Erdoğan'ı selamlıyor algısı uyandıran maketiyle ilgili kaçıklama yaptı.

'Erdoğan'ı selamlayan Atatürk' maketi yaptıran AKP'li başkan konuştu

Yozgat’ta AKP’li Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Atatürk’ün şapkasını çıkartırken verdiği pozu kullanılarak, kendisinin ve AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın maketlerine selam veriyor algısı yaratan pano ile ilgili açıklama yaptı.

Erdal, “Boğazlıyan Belediye binasının girişinde konulan karton resimler, doğru ve estetik bulmadığım için Ramazan Bayramı’nda kaldırılmış olup, bu resimler sadece iki gün belediyenin girişinde durmuştur” diyerek, kendisini savundu. Erdal yaptığı yazılı açıklamada, kendisinin bilgisi dışında konulduğu öne sürdüğü sözkonusu maketlerin vermiş olduğu talimatla üç ay önce kaldırılmış olduğunu belirtti.

AKP’li başkan, “Resimlerin kaldırılmasına rağmen yapılan haber-yorumlar gerçekler araştırılmadan yazılmış, tam anlamıyla algı operasyonu yapmaya yönelik, gazetecilik etik ve ahlaki ilkeleri ile bağdaşmayan haber-yorumlardır” dedi.

Meğer Atatürk sevdalısıymış!

SErdal’ın açıklamasında ‘Atatürk’ sevgisini kanıtlamaya çalışarak, “Bu tabloyu onaylamamız asla mümkün değildir. Mustafa Kemal Atatürk benim baş öğretmenimdir, ben de yıllarca öğretmenlik yapmış bir cumhuriyet öğretmeniyim. Belediye Başkanı olarak cezaevlerinde Atatürkçülük dersi vermiş, Atatürk’ün öğretmeniyim. Bizim Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bakış açımızı birilerinin sorgulamaya kalkması çok çirkindir. Atatürk hepimizin ortak değeridir. Bu toprakları bizlere vatan kılan herkes bizim gönlümüzdedir” ifadelerini kullanması dikkat çekti.